onsdag 18 mars 2015

Suzanne Frank, Jill Johnson, Beatles och val i Växjö i november! Och Nord-Korea nästa!

Med raska steg till kommunhuset. Joxade med lite av varje. Svarade mejl, ringde medborgare och förberedde diverse saker.
Gick till ortopeden. 6 mån sedan jag fick en remiss. Bra läkare som förklarade att jag inte var omddelbart döende. I vartfall inte av alla bråcken i nacken. Lite egna rörelser. Kanske sjukgymnastik. Osäker framtid. Ökar dosen ingefära i vår egenpressade juice av grape och morötter.
Tillbaka till jobbet. Tre monstertruckar utanför konserthuset. Många roadis. En buss. Jill Johnson ikväll. Ser på långt håll ut som Tina Turner på den tiden det begav sig. Gillar båda damerna. Men fattar inte hur det kan gå ihop sig. Kostar biljetten 10 000 kr styck. Hade gått om jag inte haft kvällsmöte/varit tillräckligt motiverad. Hoppas på ett fullsatt konserthus. JJ verkar trevlig i alla intervjuer. Jordnära och stjärna.

Bjöd Chiles konsul på lunch på PM. Och lovade att ställa upp med kommunhusets entré som vallokal för alla chilenare i trakten som vill rösta i det chilenska valet i november. Tydligen första gången man kan fixa detta utomlands. Sverige tredje ellet fjärde största chilenska befolkningen utanför Chile. Var på en rundresa i Chile för tre år sedan.

Gick med Catharina Winberg på politiskt promenad runt Trummen och Växjösjön. Åkte till Dalbo Centrum och gick runt och pratade med folk i två timmar. Väldigt igenkänd. I huvudsak trevliga människor. Dock blir min gamla SAAB utdömd av "alla invandrare" som tycker att jag borde ha tjänstebil med chaufför/livvakt eller en bättre egen bil. Och även jag noterat att det i detta "fattiga" område finns påfallande många dyra bilar. Hämtade också ut tre kavajer på kemtvätten. och förnyade Lotto 10 veckor. Den som vill ha en ny dimension i livet borde tillbringa en dag på spelbuktiken på COOP. Otroliga summor som byter ägare.

Snabb dusch. Iväg till gruppmöte med m:s regiongrupp. Suzanne hyllad för att våga ta i psykiatrin som är så skämmig så att universitetet inte vill ha samarbete. En i grunden osund kultur. Och varken politiken eller media pratar i klartext om något som varit känt i många decennier.

Just hemkommen. Sent som vanligt. Synd att knäpphögern vann valet i Israel.

Hur får jag då in Beatles? De största någonsin hade promille av den tekinska utrustning som JJ har med sig till Växjö ikväll. Fyra pers och en roadie klämde in sig i en Ford Transit eller motsvararande.

Lider med Tingsryd!

Längtar till ny härlig jobbdag som avslutas i Nord-Korea där jag skall hålla föredrag för moderata dissidenter. Bara de införstådda förstår vad jag menar. Skall prata på M.s årsmöte.  Och om jag får visum skall jag till Lessebo kommun också nästa torsdag. Eller rättare sagt till Kosta.

Hör nu hör hur Hamrén försvarar Zlatan genom att säga att han kunde ju inte veta att det fanns en mikrofon. Idrotten har sin egen logik. I politken är ingen ofelbar till skillnad från i idrotten.

Bo Frank
Växjö 20150318