måndag 9 mars 2015

Monday, Monday....vill ha Bildt tillbaka....får eliten sin BMW uppeldad?

Mamas and the Papas. Eller en ganska vanlig dag för mig i Växjö. Möte med vår blågröna femklöver. Vi kör detta möte tre kvart varje måndag morgon. En från varje parti. Kommunalrådsmöte. Med genomgång av exploateringskalkyler för villatomter utanför stan. Med representanter för samhällena utanför Växjö. Gick igenom Vidingehems nybyggnation. Och hur kylmaten fungerar i hemtjänsten.

Så möte om ombyggnation av Fragrabäcksrondellen. Gigantisk trafiklösning på g. Presenteras på direktmöte i Högstorp nästa måndag. Så två lite mer hemliga möten.
Beredning av au-ärenden nästa tisdag.
Gick hem och åt fyra morötter till lunch och hämtade viktig post. Så till styrelsemöte med Växjö Flygplats. Sista mötet med gamla styrelsen. Ingen dramatik. Ingemar Swalander har nästintill lagt sin själ som ordförande i Flygplatsen.

Årsmöte med moderterna på Regionteatern. Trevlig presentation av teaterdirektören Magnus Holm i vanlig ordning. Och Mary Lou Ward gjorde lysande betraktelser. Älskar att ha allehanda möten på teatern. Och det var lapp på luckan nästintill.

Har världens roligaste jobb. Och trivs bland essen i kommunalrådskorridoren. Det bästa medarbetarna. Fast jäklar vad de är snuviga. Ganska många. Tar diverse förebyggande. Lixir S. En rejäl klunk varje morgon. Vår egen juce. Och bara ett kokt ägg med Abbas ansjovis.

Aktuellt. I TV2. Många skolor med bara invandrarelever. Upplevs/uppges vara problem. Varför moralisera om detta, det är ju en logisk följd av vårt enorma flyktingmottagande.  Och det flyktingmottagandet hamnar ju aldrig i de kommundelar där den politiska eliten har sina barn. Som kommer hem och berättar om våld, hot, slagsmål, trakasserier av lärare och liknande. Vore intressant att veta hur stor del av den politiska och kulturella eliten i Sverige som har sina barn i segregerade problemskolor. Gissar på 2%! Den politiska eliten bor inte i bostadesområden där nya BMW och Mercedes eldas upp. Det gör Svensson som får sin sju år gamla SAAB eller Volvo uppeldad! Och därför lever vi i skillda världar. Benjamin Disraeli skrev den politiska kärleksromanen Sybil, 1845, med underrubriken De två nationerna. Som inget vet om varandras vaner, seder eller sätt att leva. Min konservativa guru får mig att fundera på att skriva en modern Sybil! Sossarna sa innan valet att Sverige glider isär. Nu får de hantera problemet. Och ännu har inget gjorts!

Margot Wallström. På några månader har hon rivit ner det Carls Bildt byggt upp. 0 förtroende i Israel och 0 förtroende i Arabvärlden. 

Carl Schlyter får för femtioelfte gången sitta i TV. Och Karin Enström fegar ur debatt mot Schlyter.

I morgon skolkar jag från au för att ta emot Elisabeth Svantesson som lägger en förmiddag i Växjö. ES är en synnerligen begåvad politker med hög effektivitet. Men med ett oklart förändringsmandat för att ta sin arbetsgrupp över det värsta minfälet i Sverige.

I Norge minskar antalet asylansökningar från en låg nivå. I Sverige ökar de från en hög nivå! Har inte sett att Norge utmålas som ett monsterland.


Växjö 20150309

Bo Frank