fredag 20 februari 2015

Spridda kommentarer!

Lakers är en källa till glädje. Och hela Arenastaden. Hela kommunsverige undrar hur det kan komma sig att det i Växjö går att uppbåda total politisk enighet kring våra större satsningar. Träffade folk från Martinssons bygg på Arlanda igår. Vi bestämde att det skall bli Skellefteå och Växjö i final. De lät inte helt säkra på utgången i en sådan final. Får väl göra mig ärende norrut!

Gläds över att Angelica Bengtsson har flyt.

I Växjö fortsätter facket på universitetet att skämma ut sig. Man har varit emot samtliga rektorer sedan 1967. Vem tar då facklig kritik på allvar?

S i Växjö står på samma sida som facket och vill ha mer till skolan. I s-styrda kommuner protesterar facken mot brist på resurser till skolan. Det perspektivet har inte lokala media.

I Växjö är Bosse Vikingsson i sitt esse när han får skriva långa, okritiska porträtt av vänsterpolitiker.

Karin Alvtegen imponerar mer och mer. Har läst allt. Hennes senaste igår.

Ledaren i senaste numret av GV var lysande. Den handlade om den s k decemberöverenskommelsen. Rubriken var Bör oppositionen opponera?

I en annan notis står det " Äldre moderater är fortfarande emot decemberöverenskommelsen. En enkät visar att sex av tio dylika vill ha kvar v.m.k den gamla ordningen. Undersökningen visar också att två av 1io vill ha tillbaka Gösta Bohman, fyra av tio vill ha tillbaka riksdalern, tre av tio vill återgå till vänstertrafik. Två av tio vill ge stumfilmen en ny chans och en av tio undrar var det blivit av de små runda pappersunderläggen man hade under kaffekoppen förr" .
Sägas bör är att jag inte deltog i denna enkät. Då hade någon varit för TV-fria kvällar!

Sakta men säkert låter Väst Putin ta för sig mer och mer. Och Maj Wechselmann jublar!

I kommunhuset lite stiltje denna sportlovsfredag. Skall fixa en del. Till Hovslund och kolla tekniken för mitt Beatlesföredrag för PRO nästa vecka. Till Kafe de Lux o lämna pris. Skall skriva om miljö för en fransk tidning och träffa en företagare.

Sossarna har gjort utspel om integration. Snömosiga utspel saknas inte. Man skruvar varken i bidrag eller s k volymer. Det behövs både och. Eller åtminstone något av alternativen.

Varför söker inte ungdomar jobb? Hörde en företagare häromdagen som hade ett stort antal sommarjobb och var förvånad över hur relativt få sökande det var.

Bengt Johannesson är alltid värd att lyssna på även när han har fel. Idag i SmP har han klockrent rätt. Det funkar inte med det nuvarande avtalet. Och det har dessutom tillkommit merkostnader utöver avtalet. Det handlar bl a om TV-sändningar från fullmäktiges sammanträden.

Vad mer att förtälja?

I Östersund har man Melodifestival denna helg. Det hoppas jag vi har i Växjö också exakt om ett år.

Jag skrev i SmP i veckan och bad om idéer kring att förebygga otrygghet. Har fått en del samtal, Folk mejlar i mindre utsträckning av rädsla för att hamna i ett kommunalt diarium. Många klagar på belysning. Räppe kanal är ett exempel. Bostadsinbrotten oroar. Och ingen åker ju dit. Och i de fall det handlar om utländska ligor är det nästintill riskfritt! Skulle man åka dig så händer ingenting i praktiken. Ingen utvisas.

Hör Obama om extremism. Han har rätt. Det ör inte islam som är problemet i sig. Utan stollar som använder sig av religionen som täckmantel!

Nu pågår en nedrustning av antalet poliser i länet. Och kommer s k civilanställda att sägas upp igen? Då blir det än värre.

Dock. Växjö är i ett globalt sammanhang så nära paradiset man kan komma i detta jordaliv.

Trevlig helg alla läsare av denna blogg!


PS Idag ringde en investerare och ville köpa VEAB DS


Bo Frank
Växjö 20150220