onsdag 28 januari 2015

Stramare flyktingpolitik på gång! Kollibrin och en tsunami!

Nu har allianspartierna startat ett maraton som slutar med valet 2018. Att förändra flykting- och integrationspolitiken. Har själv varit en kollibri, bland andra, som sattt igång en stillsam våg av förändring. M har kapat integrationsöverenskommelsen, fp gick ut idag, kd i förra helgen och c skruvar hit och dit. En jäkla tur då att alliansen är i opposition så man inte bara kan fortsätta som förut. Det tvingas sossarna till nu. Under tilltagande korseld från fältet. Sverige är lagom på gott och ont. Det skruvas i antal och bidrag. I debatten. Än har inget verklställts. Terroister får skydd i Sverige. Vår hållning blir mer och mer absurd.

Sverige skall fortsätta vara Europas ledande land i generöst flyktingmottagnade. Men dagens nivåer är inte socialt hållbara. Och bidragen och förmånerna är för stora!

Sd. Helt utan ansvar. Man har bara en enda idé. Att det mångkulturella samhället är fel. Och så kan det bli om vi inte är mångkulturella. Om judar flyr Sverige, om svenska tidningar fegar med karikatryrer och om rädslan ökar! Sd har inga konstruktiva lösningar för att alla skall må bättre. Inga förslag för fler i arbete.  Muslimer är inget problem. Extremister är problem! Är det inte rimligt att man för att få vara i Sverige skall gilla det öppna samhället, det mångkulturella och att man tar seden dit man kommer!
Goda människor från alla religioner, partier och hela det civila samhället måste kunna samtala öppet med humana förtecken.

Men då funkar det inte som det är idag. Vi måste kunna diskutera lagom. Lagom mottagande. Lagom försörjning. Med utgångspunkt att vi vill mer. Jämställdhet, miljö, humanism, flyktingmottagande. Viktiga ledord för Sverige. Men då kan vi inte vara en fristad för terrorister, hedersvåld, ojämställda värderingar där kvinnor inte kan bli en del av arbetsmarknaden mm mm.

Jag var inte en lyssnande politiker som ung. Jag är det idag. Och har ändrat åsikt i många frågor. Faktiskt. HBQT.

Skulle de politisk korrekta ledarsidorna styra Sverige skulle det gå åt h-te. Även om de nu mer än politiken ifrågasätter vår flyktingpolitik!

Även den vanliga familjen med ett par barn, i en lägenhet på Teleborg, som sliter, skjutsar och gör rätt för sig måste känna att man är viktiga. Liksom ensampensionären. Den som har funktionshinder och skulle vilja ha ökat stöd. Och företagaren som jobbar 80 timmar i veckan och har lika mycket betalt som en gymnasielärare.

Politiken måste se alla människor. Samhället måste funka.

Nu mor på middag. Skall se om vi kan göra lika god lutfisk!

Bo Frank
Växjö 20150128