lördag 6 december 2014

Frälsarens återkomst?

Trevliga sossar idag som bjöd på glögg på stan Vi körde förra lördagen och kör igen nästa lördag. Såg dock inte någon av de ledande inom s. De har rejäl uppförsbacke. Partiledaren nästan pulveriserad och den snälle Löfvén var inte kompromissernas man och förstår inte hur politiken fungerar. Han har surrat sig rejält med vänstern. Näringslivet hyllade Löfvén innan valet. De är i och för sig alltid opportunister. Men nu? Bara att läsa Dagens industri. Nu drömmer man om "Frälsarens" återkomst. Anders Borg. Världens bästa finansminister. Och ett socialt geni som ser människor i sin omgivning. Fler och fler ledarskribenter anser utifrån sakliga grunder att flyktingpolitiken har nått vägs ände. Har plöjt tidningar hela dagen. Bilden är entydig. I vart fall i borgerlig eller oberoende press. Röda organ vet varken ut eller in och är tagna på sängen. Hörde Åsa Romson på radio idag. Kommer inte att kommentera nåt som har med mp att göra av respekt för att vi sitter in en förtroendefull relation i den blågröna femklöver som styr Växjö. Anser ärligt att alliansen inte vårdat relationen med mp. De lät mp sätta agendan för flyktingpolitiken utan att få nåt i gengäld. Anser att alliansen borde hitta bra förslag på miljöområdet som har beröringspunkter med mp. Tycker mp:s idéer om att sänka skatten på arbete och öka den på råvaror borde analyseras utifrån arbete och tillväxt.

Bra moderatfest igår. Vi är laddade. Fast inte precis tidigt idag på morgonen. Lilla hustrun och jag marscherade i dimman först innan lunch. Mötte exakt 55 personer runt de två sjöarna. Läser in mig en del för att skriva en artikel på engelska kring klimatfrågor och vad som behöver ske innan mötet i Paris om ett år. Hade gärna åkt med Åsa Romson till Lima för att lära av förarbetet. Växjös miljöberedning ( bestående av mp och s) som jag själv leder skall delta i olika förberedelsemöten. Seol och Aberdeen i April och Almedalen i juni. Och en del andra möten. Kommer att göra ett blogginlägg kring klimatfrågor i morgon.

Skönt att pyssla hemma med levande ljus överallt. Spelar en unik CD med Beatles alla julupptåg. Samlade utgåvor av det som gick ut till Fancluben som julklappar under ett antal år.

Ikväll skall vi till konserthuset för att se och lyssna på Marlena Ehrnman. Rätt stavat? Växjös musikliv är i särklass bäst i Sverige med tanke på att vi bara är Sveriges 21 kommun befolkningsmässigt. Vårt musik-  och kulturliv betyder mycket för mig. Och Växjös publik är fantastisk. På vår kulturnatt i januari finns flera hundra event och "alla" är på stan.

Växjö 20141206

Bo Frank