söndag 16 november 2014

Kass och deppig!

Åkte från Blekinge tidigt i går morse. Hem och promenad runt båda sjöarna, så sjukbesök. Till domkyrkan och akademins årshögtid. Vår biskop är en unik kombination av allvar, värme och lättsamhet.
Efterföljande middag på Östrabo med Tegnérs ande svävande lite över allt. Biskopen drog för mig nya Tegnércitat. Trevlig middag tillsammans med stipendiaterna och ledamöterna. Cecilia Malmström, Tomas Bannerhed, Per Åhlin och Magnus Hagevi. Jäkligt bra allting. Så när som på att min nacke blev akut kass. Men vinet värmde. Vaknade mitt i natten av panik. Kunde knappt komma ur sängen. Vred mig i smärta. Trodde jag skulle dö akut. Min dåliga nacke! Åkte till akuten innan åtta. Klar efter fyra timmar av evig väntan. Röntgad. Läkaren trodde kanske det var mera muskelärt och en hederlig nackspärr. Tabletter.
Min lilla solstråle är fantastisk som står ut med en bottenlöst sur person som jag när jag får en åkomma. Går omkring stel som ett lik och tycker det mesta är bara dåligt. Knappt ro att läsa dagens tidningar. Struntar i tabletterna tills i morgon bitti. Gäster på middag ikväll och ställer inte in. Ogillar ordet hata, men hatar att inte fullfölja åtagtanden! Skänker varma tankar till den alldelses för tidigt bortgångne Jan Arvid Hellström som skapade Smålandsakademin.

Har gjort i ordning att skåp ikväll och hittat 15 olika svarta Beatles t-shirts. Appropå musik. Hade glädjen att sitta vid samma bord som Magnus Gustavsson i går på middagen. De man som kanske kan mest om musik i vårt län!

Hur fn gör jag om likstelheten inte gått om till fullmäktiges mastodontsammanträde på tisdag. En rimlig gissning är att jag går dit oavsett. Men kanske inte gör min bästa prestation! Kanske bara mår som jag förtjänar.
Är dock inte säker på att jag fått de mest optimala läkemedlen i min situation. Nu har jag denna röntgen och skall så på en magnetröntgen i januari. Hade jag spelat i Lakers eller haft en privat försäkring hade jag redan åtgärdats. Men som politiker skall man ju hylla en jämlik väntan på vård!

Tur att jag har min mexikanska solstråle. Denna hemska november! Fast mannen som tigger utanför Konsum har det inte bättre än vad jag har det!

Växjö 20141116

Bo Krank