lördag 4 oktober 2014

Sparka VD? Det gör ont! Sparka vd!

Det gör ont i nomineringstider för alla som känner sig omåkta. Ibland har man överskattat sin förmåga och ibland har man underskattat sig själv. Och jag och andra bär ansvaret för att man ibland är dåliga på att kommunicera. Alla partier sliter med samma materia. Vi moderater är inne i denna process just nu. Har idag utsett ny gruppledare. En bra sådan. Och vi har tradition på att ha bra gruppledare. Anna Hultstein, Kristina Knöös-Franzén och Per Österberg för att nämna några.
Det gör ont i mig dubbelt. Har haft ont i nacken och varit stel i nacken i fyra månader men inte haft tid att ta tag i det. En liten del i mitt koleriska humör. Att jag haft ont!  Blev konfunderad när jag ringde våredcentralen. Inte aktut för att få en tid genast och inte allvarligt nog för att boka en tid längre fram. Jag uppmanades att ringa varje dag och fråga efter ev överbliven tid. Har inte bestämt mig för om jag tycker det är en bra ordning. Så, helt ego är jag inte!

Var som sagt i Toftaholm idag med m:s olika fullmäktigegrupper i länet och landstinsgruppen. Bra möten. Vi valde också valberedningar. Vår valberedning hos m i Växjö presenterar förslag på ordf och 2 vice ordförande i fullmäktige redan på måndag. M är en välsmord " maskin " där allt går säkert och fort. Själv hoppas jag som alla förstår, att få förtroendet att fortsätta leda kommunen i den nya blågröna alliansen.

Gårdagen på det nationella planet. Gillar regeringens ambitioner för miljö och jämställdhet. Dock osäker på om det fossila skall ersätta kärnkraften. Mer rädd för det fossila trots allt.

Och energi. Vattenfall. Vattenfall har under sossarna tidigare styrt regeringen. Och dessvärre samma sak under alliansen. Och nu vill Vattenfalls vd koppla grepp på regeringen. Trots att han har rätt i sak måste Baylan sparka vd genast. Det kan inte vara så att en överbetald vd skall utmana en underbetald minister! Dags att statuera exempel! Flera alliansministrar hade skräck för att bestämma och lät gerneraldirektörer dra iväg för långt. Hoppas sossarna inte gör om samma misstag.

Gick runt båda sjöarna när jag kom hem i em. Fortfarande glada tillrop från människor.

Nu skall sossar i landstinget styra med sd som vågmästare. Personunion med samma sossar i kommunen som sade tvärnej till detta! Skall bli intressant.

Bo Frank
Växjö 20141004