torsdag 2 oktober 2014

Ny allians för Växjö!

Den blågröna femklövern. Det är namnet på den allians som skall styra Växjö den kommande mandatperioden. Vi mötte den församlade världspressen i foajén till kommunhuset under vår nya logga.
Det kommer att bli jäkligt bra att ha en stabil majoritet bakom oss. Vi är helt klara med budgettexter - siffrorna justeras efter det att vi sett budgetpropositionen och gjort en rimlig bedömning av vad som kan passera riksdagen. Vi är klara med den politiska organisationen. Två färre nämnder. Vi är klara med fördelningen av poster mellan partierna. Partriernas nomineringar samordnas inte. Det klarar varje parti ut för sig. M kommer dock redan nästa vecka att klara ut vem som skall föreslås till ordförande i fullmäktige och vem som föreslås till 2 vice ordförande. Kanske klarar vi redan på lördag ut vem som skall bli gruppledare i fullmäktige. Och den personen blir också ordförande i fullmäktiges valberedning.

Det känns skönt att ha mp med på skutan. Har velat det under lång tid. Också för att få inspirtation. Är mycket nöjd med det team som jag ser konturerna av.
Tror jag kommer att sova gott i natt. Växjö sticker ut i Sverige av olika skäl!

Anna Tenje har varit ovärderlig för att få ihop detta pussel.

Bo Frank
Växjö 20141002