fredag 5 september 2014

Denna dagen, ett liv!

Sa farbror Melker i Vi på Saltkråkan. Satt hos farmor och farfar och såg serien. De hade utedass! Farmor och farfar. 1964.

Kampanjade på järnvägsstationen mellan 7 och 8. Tillsammans med Carl Geijer, Ingemar S och den outtröttlige Oliver! Så på jobbet en halvtimme för att skriva på diverse papper. Kampanj på Nydala. Vi har inga dåliga bostadsområden i Växjö.
Hem och duschade. Lunch för Litauens ambassadör. Kampanjade resten av dagen utanför Willis med mitt sociala geni till fru/solstråle! Så valstugan. Gott om trevligt folk och några knäppgökar. 

Ikväll har jag middag för ambasadören tillsammans med ärkerivalen Åsa. Skulle egentligen gått på middag hos landshövdingen med anledning av Matmässan, men Per S tar den. I mitt jobb är glädjen störst när man får äta ensam med lilla frun/familj/vänner. Men både Åsa och jag kan behöva skingra tankarna ikväll. Vi skall på PM:s bistro och det är med respektive. Ogillar att gå bort ensam helgkvällar.  Ambassadören, som tidigare tjänstgjort både i Moskva och Nato/Bryssel, är allvarligt oroad över om ryssarnas erövring av östra Ukraina skall få konsekvenser för Baltikum. Är det vi ser nu Tyskland 1938? Min kommentar!

Politik idag? Är snart uppe i 1000 blogginlägg! Alla har väl inte varit lysande.

Anna T har pratat skola. NYHET! Vi kan lova mer pengar till skolan när vi tar budgeten i november än i vårt preliminära förslag. Om skatteintäkterna ökar. Tillhör ett tråkigt jäkla parti där Borg säger att allt skall betalas.Krona för krona.

Tänk friheten av att vara rödgrön! Att bara lova allt till alla utan att tala om hur det skall betalas. Hoppas väljarna stoppar syndafloden!
Pratade med en journalist idag som förfasade sig över att kommunen inte hade monopol på all service. Den frågan slipper sossarna i Lessebo. Liksom om kvalitén är bra. Vem bryr sig om kvalitén så länge kommunen sköter allt!?

Frågor i valtugan idag. Topp fem. Lite beroende av åldersgrupp. Men skola, förskola, pensioner, invandring och miljö. Lite synd att alla tar ekonomi/jobb/skatter för en fråga där det bara skall vara OK!

Har inte hört en enda människa som säger att regeringen är dålig på att sköta Sveriges ekonomi.

Snabb dusch och iväg till middagsstället. Hoppas vara hemma innan 22.00!

Bo Frank
20140905