lördag 20 september 2014

Demokratin tar helgledigt! Om Fredrik och Löfvén.

Dumt nog fortsätter jag att svara på mejl alla dagar och vara nåbar även under semester. Tänker fortsätta med det fyra år till - om jag får möjligheten att fortsätta leda kommunen. Har inte horder av passupper i form av pressekreterare och liknande som andra kollegor i jämförbara städer uppåt landet!
Länsstyrelsens rösträkning har stängt för helgen konstaterar jag.
Igår tog vi bussen till Guardemar och gick så drygt 15 kilometer till Torravieja på en härlig strand. Stannade en gång för bad och öl.
På kvällen spelade vi scuba med ungdomarna - mexikanskt kortspel. Och åt backalao. Torskrygg. Spanjorer lan laga detta på tusen goda sätt, ofta inbakade i nån sorts mojs.
Idag suttit ett par timmar och skrivit olika saker för framtiden. Allt ifrån nya budgetidéer till ledningsfunktioner i kommunen. Hustrun tycker som vanligt att jag borde koppla av när vi är borta. Och det märkliga är att hemma längtar jag bara efter att åka bort. Och borta längtar jag till jobbet!
Många mejlar fortfarande o frågar om ny partiledare. Eftersom få vågar svara. Är man i riksdagen gör
man bort sig grymt om man satsar på fel "häst".  Det är det värsta i politiken. Att ingen våga säga något för att inte sabba en karriär. Jag hoppas på en partiledare som någon gång har tid att träffa ledande politiker ute i landet. Och som inte ser dem som bara budbärare nedåt. Jag har redan många gånger sagt att jag anser att Fredrik har varit den bäste statsministern någonsin. Och det står jag fast
vid. Men en sak jag och många andra kollegor önskat är att han haft någon stund för att lyssna in från oss kommunalråd. Jag har inte haft ett enda samtal med Fredrik sedan han blev partiledare. Mer än jag och andra kunna lyssna på honom på diverse möten. Med Anders Borg samtal flera gånger varje år. Och sen var inte Öpppna ditt hjärta snillrikt. Men  andra sidan visar det på en oerhörd integritet hos FR som man bara måste beundra! Inte någon i vårt land har slitit som han de senaste åtta åren. Svenska folket kommer att sakna honom under lång tid! Och jag gör det redan. Löfvén är en hygglig själ men ingen lysande företrädare för Sverige. Man måste ha mer i bagaget än att man vuxit upp under enkla omständigheter.

Bo Frank
Alicante 20140920