lördag 6 september 2014

Bra i Braås, sd finns inte.Top Cats! Och en poäng till Storbjörk!

Skulle gått på ekokockmiddag ikväll. På Pm, igen! Både hustrun och jag kämpade hela dagen i Braås fast vi var kass i magen!  Behöver nog vara själva, andra kvällen sedan 31 juli! Åker i mogon bitti till Blekinge och tittar till och klipper gräs. Så valarbete, invigning av Öhrs församlingshem och senare på kvällen möte med en invandrargrupp!

Rapport från Braås. Braåsdagen. Så jäkla bra. Vi var nio moderater där. Två riksdagsledamöter. Den starkaste uppställningen. Underbar sensommardag. Utfrågning av geniet Peije Johansson. Hade Peije bott i Stockholm hade han varit rikskändis i TV, inte bara i radio! Han har ett sätt som är oslagbart! Vänligt, kul, begåvat, underbart! Och lite allvar när det behövs! Alliansens företrädare var bra! Sd fanns inte på plats denna gång heller. Av nästan 100 tillfällen har sd bara varit med en gång på det lokala planet. Gunnar Storbjörk hade en poäng när han tyckte att man skulle rösta  på de partier som finns i valrörerelsen.

Träffade idag säkert 999 trevliga personer och en otrevlig man med två hundar som han  tyckte skulle bita moderater! Bra program! Härlig stämning. Min fru är ett socialt geni! Och känner många invandrare. Träffade själv ett antal somalier som jag pratat med tidigare. Ganska många nyanlända ute på samhället. Många ville bli fotograferade med mig! Trots mitt kärva budskap att Växjö inte skall öka sitt flyktingmottagande!  Synd bara att det inte efter 17.00 fanns en enda somalier kvar på byn när festen började! De var som bortblåsta! Måste forska i vad det beror på!? Otrygghet med festande svenskar?

Så kom Top Cats. Inte min grej egentligen. Men supercharmiga värmländska killar. Spelar bra. Gillar dem! Värmlänningar är som smålänningar fast mer utåtriktade och verbala! Det lyste om flera av killarna i bandet. Ståbasen speciell. Som basisten i Sven Klangs kvintett! Jodå! Top Cats är bra!

Kampanjade 6 timmar i Braås. Med halvkass mage.

Nu enkel sallad, ett glas vitt! Kanske! Och samvaro med min lilla mexikansa solstråle!

Och! Jag älskar valrörelser. Nerven, stämningen, utmaningarna, vetskapen om att det alltid inträffar något! 99,5% av alla invånare är bra folk. Måste fokusera på dem och inte på energitjuvarna. Hur synd det än är om dem!

Växjö 20140906

Bo Frank