onsdag 22 januari 2014

Max skall inte skämmas

Aftonbladet gör ett stort nummer av att Max varnar för en sosseregeing som höjer krogmomsen och fördubblar arbetsgivaravgiftern för unga. Men detta är ju sant, om Sanningen skall fram! De flesta unga får sitt första jobb inom denna branch. Kanske skulle 20000 ungdomar förlora jobber på ett bräde om sossarna får bestämma.
Jag satt på ett möte med restaurang- och besöksnäriningen i Växjö i förra veckan där företagarna sa precis samma sak. Sossarna på mötet skruvade på sig. Fler borde inse hur viktiga desa jobb är för unga, invandrare och lågutbildade. Sossar vill hellre att folk skall leva på bidrarg. Lite elakt, mejn det blir ju konsekvensen. Det uppstår inte fler lärarajobb eller fler it-tekniker om krogmomsen höjs. Och gör det det blir det inte iutbildade som får jobben.
Alla iobb behövs. Alla skall få rätt att försörja sig själva. Och alla skall betala skatt. Annars blir det som i Grekland. Märkligt nog kom denna punkt sist när jag hörde den grekiska ambassadören tala på ett möte idag. Dettra att betala skatt.
 F ö är Stckholm t o m värre än Växjö med hål i gator, ombyggnation vid Centralen och vid Slussen. Måste vara alliansens fel.
Nu snart iväg på gruppmöte. Hittade en gammal fin litteraturantologi på Emmaus antikvariat. Håller dock på med en ny novellsamling av Alice Munro. Läste om Pär Lagerkvists Maiamne på tåget upp idag. Halvt i dvala. Har alltid blandade känslor för Lagerkvist. Jan Fridegård är min favorit i den generationen.

Stockholm 20140122

Bo Frank