måndag 22 april 2024

Inte värd det egentligen....

Har påverkats negativt av händelser i min omgivning det senaste halvåret.  Således ingen stark människa. Och allt blir ju psykosomatiskt. Skall till VC i em. Har väl klippkort där nu. Och efter att ha varit inbillningssjuk i hela mitt liv kanske det inte är inbillning längre. Tredje veckan nu på bakterie som hittat upp till bihålorna. Anser dock inte att man generellt sett skall ha antibiotika för detta. Men blodtrycket svajar upp och ner. Lite lätt yr och mer förvirrad än vanligt. Och lite hjärtklappning.  Klarade inte att köra till Skåne igår t o r än en väg. En hustru som står ut med mig. Och vänner, vi ses för sällan. Och som Anna Tenje brukar säga. Min andra familj. Moderaterna. Fick oförtjänt en utmärkelse på vår länsstämma i lördags. Helt fel,  till en gnällig gubbe. Och har undvkigt att ta emot julklappar under strörre delen av mitt liv. Saligare att giva än att taga. 

Ckockade väl en och annat genom att säga att jag inte känt mig hemma i m, sedan man bytte namn från Högerpartiet. Det var då kultur - och naturvårdspartiet. Klart jag känner mig hemma i m. Det har ju varit mitt andra hem sedan 14 årsåldern. Tar utmärkelsen och alla fina ord i lördags som en uppmuntran, har väl ändå gjort nåt bra. Och alltid varit rebelliskt. När jag var som bäst mejlade jag varje dag rätt många medarbetare med uppmuntrande ord. Det händer fortfarande. Men gnällgubbar behövs också. Allt är inte guld som glimmar. Och ibland har kjejsaren inga nya kläder. Det skall vara rätt och riktigt. Och så transparent som möjligt. 



Det var väl Oliver själv som tog bilden. Och överlämnade priset. Sa det högt. Oliver är smartare och mer begåvad än vad jag var/är.  Och då kan det uppstå en psykologi. Det inte alla vet är att Oliver också har en stark social talang. Inte bara att efter en kvart oavsett tid på dygnet svara på en fråga med 6 excellark och sammanfattning av ett antal vetenskapliga rapporter i frågan. 

Sagt det tidigare. Mitt bästa beslut var att  oombedd  avgå i tid. Det möjliggjorde för Anna och Oliver. Och i en förlängning Pernilla och Anton...... Men efter helgens utmärkelse känner jag att jag har i alla fall tre mandadperioder till bland de s k fritidspolitikerna. 

Under detta skrivande, samtal från kompis om jag skulle gnälla om jag låg vid fronten i Ukraina?

Mitt besök på VC i em gäller också om jag skall åka till Skellefteå i morgon. Och där stadsvandra i snö och drivis. Tänkt att äka på Klimatkommunernas årsmöte, en org jag var med om att bilda. 15 timmars tågresa enkel väg. 


Bo Frank

20240422