lördag 25 februari 2023

230225 Bo Frank Putins brutala krig har bara en fördel........Komplettering idag...23020226

 Det är att det äntligen blivit så gott som tomt från uttalanden från den s k fredsrörelsen, i dess olika former. I vårt land, Svenska Freds, Svenska kvinnors vänsterförbund, svenska kyrkans vänsterorgan, sossarnas broderskap eller vad de nu heter. De har alla hyllat ensidig nedrustning i den fria världen. Under 60 och 70-talet fick en hel del nedrustningsorganisationer i Väst ekonomiska bidrag från Sovjetunionen. Borde startas en tribunal om detta för att ställa folk till svars. Goda medlöpare, naivister. Finns värre namn på detta.

Vi måste vara beredda på att offra del av vår bekvämlighet om det behövs för att stå upp för den fria världen. Och det gör vi indirekt nu med minskad köpkraft, energipriser, räntor mm. Det finns inget seriöst alternativ till detta. 

Starstruck. Har samlat på saker som är osannolika i sammanträffanden under lång tid. Har en hel lista. En sådan händelse kom igår. 

Skrev inlägg om bok jag läst. Dave Grohls memoarer. Och kom att tänka på min yngre vän Björn Englén som också bor i LA. Indirekt skyldig till att han bor i USA. Björn guru som basist i bl a hårdrocksvärlden. Drog iväg ett mejl o mitt blogginlägg. 

Fick svar, tror inte artigt och tillrättalagt, att han just tänkt på mig. Björn och Dave Grohl. Foto från något event de var på för några år sedan. Björn är en hyvens kille som har mycket att berätta. Den som känner honom bäst i Växjö är väl Micke Ringdahl..... Glad att han finns som kommunanställd. Micke Ringdal har aldrig lyckats bli mer än 28 eller så. Kanske något äldre. Om sanningen skall fram. Gudabenådad gitarr. 

Gått i blåsten. Skapat liv i lilla Minin som höll på att ladda ur.  Och läser nu om Buss på villovägar. Sett filmen några gånger. Minns fel. Ej Marilene Monroe i filmen. Dock Jayne Mansfield. Och en ung Joan Collins. 

Hittade foto på Björn o Micke. Micke och Björn.  Kanske några år på nacken.

Gick promenad i soluppgång idag till det gamla Stenbrottet i Dagshög. Bakom syns Kullahalvön. Det som var speciellt idag. Med tanke på datumet. Drösvis med lärkor. Av okänt slag. De hördes emellertid drillande och ryttlande mot en skarp blå himmel. Och två tornfalkar såg vi oxå. Rådjur, kaniner och många glador som verkar bli mer och mer vanliga. 
Nu i Växjö. Hustrun körde som om det vore liv och död i Mexico City. 


Bo Frank

20230225/26