tisdag 21 februari 2023

20230221 Bo Frank om hur man blir på gott humör.......

 Idag. Moderat tisdagsmöte i kommunhuset vid 8. Gubbpromenad vid 10 runt sjön. Gör denna iakttagelse. Det är ju bara gamlingar ute och går som man möter. Och sen fattar jag. De har ju nästan samma ålder som jag själv. Men är fortfarande i evig trotsålder och ifrågasätter hela tiden. Det har väl varit en av mina bästa drivkrafter/diagnoser. Är god mot de goda och tvär mot de som bara glider.... 

Till COOP Oxtorget för att proviantera. Som vanligt. Kort slummer efter en tallrik fil och en grapefrukt. På stan igen. Till Cultix. Bär dit böcker och kommer hem med färre. 

Har i princip slutat läsa tidningar för att inte gå in i total depression. Det man behöver veta ser man genom att skrolla div hemsidor. Ofta CNN och Fox. Media i väst tenderar att undergräva tilltron till stat, region och kommun. Oavsett vem som styr på de olika nivåerna i vårt land. 

Igen. Tillbaka till Cultix.

Förr. Hade speciell rabatt på Quidings bokhandel. Få privatpersoner köpte så mycket som jag. Kanske en gammal lärare på Arabyskolan. Vi kallade honom för Snobben. Curt Gustavsson.  Beläst, elegant och proper. Idag kan man se ut hur som helst som lärare. Nästan en tävlan får några att ta sig ner till att bli kompis med eleverna i stället. Elever har nog med kompisar, men ej av förebilder. Mina bästa lärare försökte uppfostra mig och inte glida. Man kan snarare nå människor genom en rak kommunikation i stället för att bara försöka vara till lags. Det sista ger ingen respekt i längden och ingen fostran. Så. Faktiskt inte läst denna av Kerstin Ekman. Och så Dave Grohl. Ni kan se honom på nätet när han tar sig an den unga mörkhyade flickan Nandi Bushell. Trummis och multiinstrumentalsist. Var väl bara 9 år när hon slog igenom i Ellen Degeneres show i USA. Finns på nätet. 

Så blir man glad. Dave Grohl. Ni som vet. Surpertrummis och musiker. Vet ej riktigt varför han tog in Paul Mccartney som trummis på några spår. Men alla vettiga människor vill ju ha med sir Paul på nåt.


Det var väl allt för idag. Torskar Lakers mot HV blir det en dålig kväll. Kan inte koppla av förluster även om man inte är inlandad. Eller har ansvar. 

Och hustrun slår mig i alla kortspel. Tragiskt. Men tar mig sällan i Yatzi. Ogillar starkt att förlora. Om det inte är p g a egen dålighet. 

Tror att Ekman och Grohl är goda personer. 

Går en debatt i P1 om det finns goda eller dåliga människor. Där har konservatismen försprång. Liberalen ser alla som goda utan att behöva tyglas. Socialisten vill begränska människors fria val.  Och vi konservativa ser människor som en blandning av gott och ont. Dessa tankar, skall dock sägas, går tillbaka till 1800-talet då de morderna ideologierna tog form. 

Bo Frank

20230221