lördag 5 mars 2022

Overklig verklighet

Folk strosar på Storgatan i vintervårsolen. Kampanjat i ett par timmar. Folk laddar för Mello och Lakers och annat. Bara en dryg timmes flygresa från Växjö försöker folk bara överleva. Barnhem och äldreboenden utan vatten, värme och el. Total katastrof. Ett lidande utan motstycke. Världens elände har aldrig varit så nära. Hoppas det blir slut på trams i media i Sverige. Bortsprungen katt, en skolskjuts som varit sen. Och katastrof inom förlossningsvården. Socialstyrelsen har nyligen konstatera att patientsäkerheten aldrig varit så god som just nu. Men media är inte faktabaserade utan känslomässigt baserade utifrån några människors berättiga men subjektiva iakttagelser. Jag har sedan ett tag inte prenumeration på någon dagstidning......

Varit två dagar på besök i Region Halland för att studera sjukvård. De har de bästa nyckeltalen för vård i landet och den lägsta skatten. De har aldrig haft s-styre. Färre vårdplatser än Kronoberg. Och inga överbeläggningar. Inte intressant för media. Eftersom de inte driver vänstertesen att utgifter betyder allt. Sanningen är att faktabaserat ledarskap och den interna kulturen betyder allt. Evidens visar att en skola är bättre om man pratar väl om skolan än motsatsen.

Skönt att Magdalena finns i dessa tider. Och inte en Reinfeldt som öppnade för massinvandring och krympte det svenska förvaret och inte gav polisen och rättsväsendet rätt resurser.  Och en obegripligt mumlande Löfvén. Som fortsatte Reinfeldts kurs. Det Magdalena Andersson nu säger är ju nästan det som Ulf K säger. Men nu är det MA som är chef.  

Men s har ändå vaknat långsammare. Och sd. M har länge krävt Nato. Liksom lib. Den som är klok skaffar en försäkring. Nato är vår bästa och billigaste försäkring. Bäst att ta den medan Sverige fortfarande är svenskt. Och ja till flyktingar från Ukraina. Och stopp för en del annat flyktingmottagande. Det som är sant måste sägas. Rättsväsende, fängelser och häkten är redan överfulla. 


Bo Frank

20220205