lördag 29 januari 2022

Ännu ett livstecken......

 Två nätter på hotell i Mexico City, fem dagar hos delar av min hustrus familj, två systrar och en skröplig mamma, nu för tredje gången i Playa del Carmen. På samma hotell. Taxi från boendet till flygplatsen 2 timmar. Knappt tre mil. Till Playa d C kortare tid och 150 mil.


 Hotellet är ett all inclusive på en udde, fyra mil lång sandstrand. Till vänster i princip en tom och vacker strand utan bebyggelse. Till höger börjar lilla Playa del Carmen. Med olika sorts hotell i mindre skala.

Enkelt hotell med utsökt service. Förutom dygnet runt öppen snackbar, stor bufférestaurant, en italiensk, en mexikansk och en japanskt. Linneservetter. Inga fuskmärken på drycker. Underhållning. Yoga, tävlingar, gympa, shower och diverse annat. Som unga damer med dresserade falkar. 

Samma rutin varje dag. När solen går upp, en promenad på den öde stranden. Några yogamänniskor i rasta flätor hälsar dagen välkommen. Lite skum röklukt. Efter frukost promenad på den andra stranden. Underbart att plaska i varmt vatten. 

Kvällspromenaden innan middagen är fram och tillbaka 4 km på Femte Avenyn och bara titta på vackra människor av alla åldrar och hudfärg. Och en myllrande gata.

På hotellet. Människor från Colombia. Mexico, Argentina, Brasilien, Kanada, Litauen, Ukraina och ryska damer med anknäbbar. Inga skandinaver. 

Har inget att klaga på. 

Moderata listan är klar. Till fullmäktige. Som om jag själv satt den. Fick dock se den först när den var klar. Några förändringar hade jag gjort, kanske. Men inte upp till mig. Utsikt från vårt rum. Hustrun på morgonyoga. Längs stranden på gott och ont. Militär och poliser med k-pistar. Väktare, helikoptrar och fartyg från marinen....


 Mexikanska solar innan vår promenad på morgonen. 

Bo Frank 20220129