tisdag 30 november 2021

Magdalena Anderssons plumpar i protokollet - dock ett genidrag

 Lär nog få ångra vissa ministerutnämningar. Mest uppseendeväckande är att Morgan Johansson får fortsätta. Denna mans senfärdighet och därmed hela regeringens har skadat det svenska samhället i grunden. Och uppseendeväckande i regeringsförklaringen var nog att hävda att gängskjutningar och kriminalitet beror på bristande jämlikhet. Sverige är det mest inkomstjämlika landet i världen, men med den största invandringen i Europa under lång tid. Det sista är det som spelat in. 

Lägger till och reviderar från igår. Annika Strandhäll. För mindre fick två moderater lämna regeringen 2006. Obetald TV-licens och "svart" barnflicka. Och Mona Sahlin fick bannor för nån jäkla Toblerone som köpts på del kort.....  Jag anser inte att Annika Strandhäll borde lämna p g a detta. Men totalt okunnig i miljö- och klimatfrågor. Man vill hellre ha en twittrare än en sakkunnig. Därför borde hon inte utsetts. 

Kålle. Genidrag att utse honom. Den ende ministern som inte läste innantill från ett manus från s vid utnämningen. Pratar om Karl-Petter Thorwaldsson. Han är jovialisk, vägvinnande och  s k Street-smart. Gjort strålande intervjuer i media idag. Han är helt enkelt större än partiet. Har dock sett intervjuer där han utmålar sin tid i fullmäktige som en aktiv person. Detta är dock inte sant. Jag var med då också. Och på frågan i P1 om Annika Strandhäll sa han idag. Det finns gott om människor i kris som ändå klarat av att betala sina räkningar. 

Idag. Morgonmöte för att sätta dagordningen på nästa och sista KF för året. Överraskning kommer. På lokalen idag igen och tomtade. Till en alldeles för bra tandhygienist som lyckades med lupp hitta nåt som måste åtgärdas. 

Slapp kväll. Hustrun ånyo flytt hemmet och hjälper barnbarn i Skåne. Som vanligt när mex solen är borta. Kalvlever, knaperstekt bacon, sardeller, kapris o citron. Skippar gräddsås och råstekt potatis. Bara äpple och HP-Sauce. Byter kanske en tegelstensbok mot att faktiskt svappa mellan Tingsryd och Troja. 
Fullspäckade vecka. I morgon bitti sjukgymnast. Axeln. Julbord i Asa på lunchen. Möte em. På kvällen årsmöte på 4Krogar med Rotary. Innan dess lokalen igen.

Fredag, diverse digitala möten.......


Bo Frank

20211130/20211201