fredag 26 november 2021

Impingement

 Så har jag fått min diagnos efter åtskilliga besök på vårdcentral,  för många, innan röntgen i måndags. Nu remiss till ortopeden. Borde jag inte fått det från början, tänk vad det skulle avlastat vårdcentralen. Den s k nära vården i all ära, men hur blir man hjälpt av den innan man fått en diagnos? Nu remiss till ortopeden. Försöker nu att också kontakta Ortopedicum i Växjö, privat inrättning, för att se om de kan göra nåt. Och försöker ta reda på eventuella rörelser jag kan göra för att lindra. Naprapat, akupunktur? Tror dock inte på svindyra hälsopreparat för denna åkomma som i bästa fall kan åtgärdas med titthålsoperation. Och nytt besök hos min kunniga sjukgymnast Anna som jag litar på. 

Full vecka. Måndag em, röntgen, tredje vaccindosen, frisören och kvällsmöte. 

Tisdag. Moderat morgonmöte, med Lena Wibroe på teatern för att kolla in deras program för nästa år. Spännande. Fullmäktige på eftermiddagen/kvällen. 

Onsdag fm Regionfullmäktige. Åkte till Stockholm efter lunch. Kort miljömöte och gruppmöte/middag med m:s SKR-grupp. 

Torsdag. Gruppmöte på fm och så min hållbarhetsberedning. Uppdraget är att ta fram en agenda för minskad klimatpåverkan och klimatskydd. För kommunerna. Växjö nämnd som ledande i landet och det är roligt att få representera m i hela landet - och Växjö.

Tågstrul hem. Försenat två och en halv timme......Dock hemma innan midnatt.

Idag. Lite slö. Digitalt möte med styrgruppen för Smålands Brysselkontor ( av någon anledning finns Halland och Blekinge oxå med - kanske inte fel ). 

Till kommunen för att justera fullmäktigeprotokoll. I em i M-lokalen för att julskylta i Tomteluva. 

Ledig kväll. Kanske Öland i morgon. 


Måste gå kurs i att beskära. Fyra glada moderater som fick ta emot gåva för minst 25 års gärning som förtroendevald i Regionen/Regionförbundet/Landstinget. Har själv varit med i detta sammanhang i mer än 40 år.Oliver på tåget upp då talmannen just klubbat igenom budgeten m, kd och sd. Ingen journalist har ställt frågan om vad det är för fel på den? Att vanligt folk får det bättre! Från min beredning. Denna bild från SMHI visar på områden med stor risk för höga flöden/vattennivåer. Temperaturen i södra delen av vårt land har redan stigit med tre grader. Våra pelargoner klarar sig längre och längre ute för varje år. I år fortfarande ej frusna. Det märks i stort och smått. Förresten 125 år sedan den svenska kemisten ( nobelpristagaren) Svante Arrhenius upptäckte den s k växthuseffekten. 

Så har den nya Beatlesfilmen Get back släppts på Disney. Totalt sex timmar. Är dock för snål för att skaffa ännu en kanal, men det ger väl sig. Bra betyg i alla recensioner. Filen som är nedklippt av 60 timmar handlar bara om inspelningen av skivan Let it be. 


Bo Frank

20211126