fredag 2 juli 2021

Sverige sticker ut.......

Hög arbetslöshet, skjutningar, invandring och bidragsfusk. Jämför bara med Norge, Danmark och Finland som haft en återhållsam flyktingpolitik. Dessvärre kommer Löfvéns stödpartier att fortsätta tvinga honom i samma riktning. I inget land står en regerings flyktingpolitik så långt ifrån medborgarnas uppfattning. I vårt land kallas den som är för en skärpt flyktingpolitik för populister och högerextrema av media, biskopar och det s k etablissemanget. Nu vågade inte s ta ett nyval. Men man kan inte skjuta upp nästa års val. I grundlagen står det att all makt utgår ifrån folket. Inte att den utgår ifrån Sveavägen 68. 

Det finaste med Sverige är ändå vår natur. Ingmar Bergman, Evert Taube, Kungafamiljen, Strindberg, Selma Lagerlöf, Pippi Långstrump och Mark Levengood. Vi ser fram emot varje nytt avsnitt av God Morgon världen för att få lyssna på kåseri av Levengood. Han står för bildning i en förädlad form. 

Mest i Skåne. Men åker runt. Ännu en vandring idag i spåren av Det sjunde inseglet. Såg en skock tärnor som jagade en kungsörn som inte lät sig avspisas. Utan flög majestätiskt vidare. En glada dök framför bilen och kom upp med nåt i ena klon. Stilla på Bjärehalvön. Det efterlängtade regnet kommer kanske snart. På strandängarna vid Ängelbäckstrand. 


                    

Är vårt land laglöst?

Nej, men vi har inte samma lagar som i våra grannländer som har koll på brottsligheten. Och vårt rättsväsende klarar inte av att upprätthålla de lagar vi har. Överfulla häkten och fängelser och tiotusentals personer som håller sig gömda i avvaktan på utvisning eller fängelse. Vad är rättsväsendet värt om inte man kan verkställa ens de milda domar vi har i vårt land?

Sorgligt att teckna denna bild i vårt vackra land. Men det är bara så det ser ut. Och jag hoppas att nästa års val kommer att handla om detta. 

Extremvädret fortsätter på jorden. Det är väl frågan om det är kört? Av detta kommer utarmad biologisk mångfald och gigantiska flyktingströmmar. 

Marknadshyror i nya bostäder är inte Sveriges och världen största problem. Som ren spik i foten, för att travestera Hasse och Tage. 

Bo Frank 20210702
Någonstans i Sverige