fredag 16 juli 2021

När bad inte svalkar längre.....

 Gillar varmt väder men inser att det är kört med klimatet. Om inte någon ny teknik kan ta upp/storlagra koldioxid eller öppna upp i atmosfären på nåt sätt. Var igår kväll och tog ett dopp i Tävelsåsasjön. Så sa vi som har bott där. Upplevde för första gången att vattnet inte svalkade. Varmare i vattnet än upp på land. Men så lär väl inte vara fallet i Torekov i kväll. 

Det är tomt på Växjöbor på stan. Märker jag som kampanjar där tre till fyra timmar om dagen. Och få människor runt sjön på morgnarna. Oavsett är det väl inte många som ger sig ut på stan i denna värme. Trevligt att kunna visa turister till rätta med råd och dåd. 

Sitter en stund efter promenaden och pratar med busschaufförer som har rast. Man får reda på ganska mycket av samhällets avarter. De ser en hel del. 

Växjös parker och planteringar håller sedvanlig hög klass. Hustrun sitter någon timme med mig efter jobbets slut. 

Vykortsvacker Växjöbild. Och f ö renare i stan än på länge....... men sopbilarna fortsätter att läcka sörja år ut och år in. Några medborgare kom med det kloka förslaget att enkelrikta Storgatan för varutransporter. Kanske ingen dum idé. Ett annat förslag från medborgare är att Konsthallen skall visa "vacker" konst. Och att det borde finnas någon form av showroom för möbeldesign och glas - för att också locka folk till Lammhult och Kosta. Och som vanligt stör sig en hel del av cykling på gågatorna. Men hur skall man kunna förbjuda det när inte ens någon som kör bil där åker dit? Förresten är stora gångstråket i Borgholm cykelfritt. Och det funkar....Och som den allt mer gnällige gubbe jag blivit så håller jag med en insändare idag om det s k elsparkscykeleländet. Men de finns redan i Växjö. Har t o m sett två köra in i affärer..... 

Bo Frank
20210716