tisdag 13 juli 2021

Bara kalas.....

Födelsedagskalas i Lerum för lilla Josephine, 3 år. Kopia av mig i samma ålder och lite överaktiv, men sötare. Nybyggnadsområde där det kryllar av barn i villorna. Och inte 250-kromorsgrill som vi har. Hade aldrig kommit förbi Göteborg utan GPS. Hemsk stad att köra bil i. God lunch för alla, pippitårtor och hembakade bullar. 

Hem lagom till fotbollen och hustrun avgick med segern som det ofta blir när vi har olika uppfattningar. Golden goal borde gälla och inte denna staffsparkstyrrani. 

Måndag. Småfix hemma och hustrun på jobbet. Satt mellan 11 - 14.30 utanför M-lokalen på Storgatan och pratade med folk. Vänliga människor som passerade. Och berättade. Såg tre s k trygghetsvärdar gå förbi och det skulle man inte kunna tro att de var trygghetsvärdar. Gick och pratade med parkarbetare och berömde för deras fina jobb. Mindre skräpigt i år säger de. Pratade med några affärsinnehavare. Oklart läge och olika budskap. Gick förbi restauranger där jag aldrig skulle sätta min fot av olika skäl. Kungsgrillen är populär. Har prövat deras kebabrulle. Mycket bra. Annars är väl två favoriter Izakaya muséet och Trädgård de Lux. Det senare blir det väl ikväll. Går annars ute väldigt lite i Växjö, på s k lokal. Tur runt Växjösjön igår med hustrun. Fint. Och hade turen att träffa på Andreas Hedrén som tittade till sitt f d värv. Räkmacka hemma på utegården. 

Idag, ensam tidigt runt sjön. Nya skor på Stadium. Växjös mest servicevänliga butik. Köpte lika dana skor som för två år sedan, de hade koll i sin dator. Satt tre och en halv timme utanför M-lokalen. Varmt. Men markis. Även idag trevliga människor. Såg tre nya trygghetsvärdar. Propra och enhetlig klädsel. Trevliga. Det är besynnerligt men alls inte märkligt vad man får veta när man pratar med folk. Vad som upplevs som bra och dåligt. Det skiljer sig rätt mycket från medias bild av bra och dåligt i vårt land. En del menade att gatubilden var trevligare i Kalmar... av lite olika skäl.....

Ser många människor fota nya kommunhuset. Önskar att alla som vill kunde komma in på en rundvandring. Kanske kommer. 

Har lyssnat på en del sommarpratare. Kanske inte lika spännande i år. Lite patetiskt när ungdomar skall berätta om sitt liv. Och många av dessa jäkligt bortskämda. Fastnade dock för Kinberg-Batra, Svennis och Inger Nilsson. IN hoppa jag kommer till vår pensionärsträff på konserthuset i höst. Ser fram emot Jens Stoltenberg, " vår egen" Malin Broman, Jessica Meir och Janne Schaffer. Kloka och stiliga dottern laddar med tårtor. Födelsebarnet och mormor. Och tidstypiskt alla dessa jäkla mobiler över allt. Tänkt att vi överlevde utan dessa. Man ringde på fast lina och bestämde träff veckor innan. Och höll tiden på minuten.   Mest populära presenten. Från några kusiner. Hårt arbetande med att kränga tuber med m-handsprit och Anna Tenje broschyrer. Har slutat att propagera för många år sedan. Värdelöst och respektlöst. Lyssnar faktiskt hellre - det trodde ni inte - och talar om vad jag tycker oavsett vad olika partiet tycker, m inberäknat. Mitt standardsvar är att rösta på de som lovar minst och inte snackar för mycket skit om nåt annat parti. En röst på v eller sd är helt OK. Men soffan och bara klaga är inte OK. 


Bo Frank

20210713