fredag 26 mars 2021

Jägarexamen och snus...

Fortsätter på temat Personer gör skillnad. 

 Det har Oliver skaffat, jägarexamen alltså, Oliver som nu får en än bredare bas för riksdagen....Och det har Ida Eriksson som ersätter Pernilla som ordförande i utbildningsnämnden i Växjö. Pernilla tar över efter Oliver. Det kommer att bli mycket bra. Lika analytisk som Oliver och tänker efter före. Pernilla har ordning och reda på saker och ting. 

Ida lite nyare i gänget. Tuff tjej utan lyxförpackning. Från landet, ridtjej, jägarexamen och kör motorcykel. Och nybliven mamma. När jag värderar människor så kommer ridtjejer först. De har från unga år lärt sig ta ansvar, skit under naglarna och fattar detta med ledarskap. Kanske inte så många evidensbaserade studier på detta, hade Oliver sagt. Men många av dessa studier bekräftar det man redan vet... Det vet jag. Ida blir ett bra tillskott till vårt lag. Grattis Anna Tenje  oxå som fixat till detta. Ida har idag tunga uppdrag för m i regionen. 


Många studiebesök idag. M har digitala studiebesök varje dag. Och ett fysiskt studiebesök för min del. I Gransholm där snuset Helwit tillverkas. Viol är min favoritsmak. Snus utan tobak. 


Så ser produktionslinan ut. I vackra Gransholms bruk från 1881. En småländsk entreprenör driver detta med en kompis. Finns på nätet. 

 Utsikt från bruket. Vackert. 

Och en liten industriby i vardande i gamla Fresh lokaler....Småland är entreprenörer. Både inom politik och näringsliv. Fast politiska entreprenörer är bara sådan som tänker nytt. Annars överlever man inte det heller. 


Bo Frank

Växjö 20120326