fredag 23 oktober 2020

2003 Nedslag från veckan som gick.....

Upptäcker att detta inlägg är nr 2004. En del usla, några bra och de flesta mediokra. De två senaste betraktar jag dock som mycket bra. 

Några kommentarer från fullmäktige i tisdags.

Glad över att få dela ut borgmästarmedaljen igen. Mitt påfund sedan 2018. Statuten är enkel. Strävsamma människor som gjort skillnad för andra. 

Är lite lagom småsur för att Växjös liberaler kallar mig för oansvarig som i likhet med mina ordförandekollegor i landet kallar till fysiskt möte med kommunfullmäktige. Och digitalt för de som känner för det. Deras bojkott eller vad man skall kalla det saknar motstycke i kommunsverige. Och mötet skedde dagen innan Folkhälsoinstitutet skippar plus 70-regeln. Och som applåderas av den äldste ledamoten av riksdagen, Barbro Westerholm lib som dessutom är f d generaldirektör för Socialstyrelsen. 

 Noterar dock att en av de äldre lib som är vice ordförande i revisionen satt med på hela mötet - utan att ha plats i fullmäktige!

Bra stämning på mötet. Några skönhetsfläckar. Borde säkerställt att det funnits mackor på plats och att lokalen varit varm. En annan sak jag noterar. Lite av att man ge sig på den som är svagast i debatten. Nästan ingen tar replik på Oliver Rosengren. Men säger någon annan samma sak, blir det flera repliker begärda. Tror inte att det kommer att hända igen. 

Var igår i Stockholm och hjälpte sonen att flytta till ny bostad. Skulle inte för mitt liv vilja bo i en av världens vackraste städer. Det tog mig tre kvarts snirklande att hitt p-plats i Vasastaden. Ungdomar är smartare. Med hans app godkändes en parkering på gatan mellan containrar av byggavfall. 

Drog från Stockholm i morse. Mörkt och regnigt. Gillar ej numera att köra när det är mörkt och knökfullt på vägarna. Ålderssymtom som handlar om att vi är programmerade för att försöka överleva. Och när man tänker på alla som kör drogade på vägarna.....

Denna helg. Plikt, plikt och plikt. Rotary har distriktskonferens i Växjö. Fredag kväll till söndag em. Ikväll avslutar vi i domkyrkan med Bertil Vallien. Sämre kan man ha det. 

Kära Växjöbor. Trevlig helg. 

11 december släpper Paul McCartney sitt trettiosjunde soloalbum efter Beatles. I gammal god ordning spelar han alla instrument själv på nya egna låtar. Världens främste kompositör genom tiderna. Och rikaste. Det sista är väl en följd av det första....


Bo Frank
Växjö 20201023