lördag 2 maj 2020

Att äga en Katedral - Löfvén fegar ur

Stör mig fortfarande över att en underordnad statstjänsteman styr skeendet i Sverige. I den fria världen har de den folkvalda ledaren tagit kommandot. Och håller dagliga presskonferenser och svarar på frågor. Löfvén vägrar ställa upp på direktsända intervjuer. För att inte göra bort sig. Paradoxalt att opinionen stiger genom att inte göra nåt. Vi vet inte facit. Men Sverige har flera gånger högre dödstal än andra länder.

En som inte är rädd. KSO i Lund, Philip Sandberg, som gett intervjuer på spanska, engelska och tyska till världspressen. Hönsskit i stadsparken. Han var med och spred den. ( Kunde faktiskt se framför mig Sofia Stynsberg och Anna Tenje göra samma sak i Växjö om det behövts) Några media frågade om han fått tips av sin " styvfar" om denna drastiska åtgärd. Absolut inte. Sa till Philip att jag i så fall rekommenderat trampminor! Får man skämta om detta!?

Summar summarum. PS gjorde rätt. PÅ andra sidan kanske samma ungdomar träffas i mindre utrymmen inomhus.

Philip är ett fenomen. En moder Teresa som besökt nästan 100 länder. Vi har olika åsikter i en del, men Philip är en s k kravliberal. Det är bra.

Philip ordnade ett av lib:s bästa valresultat i senaste valet. Givetvis gått på Katedral.

Var i Torekov igen. Valborg. Firade vår bröllopsdag. O familjen Philip Sandberg kom också. Vi gjorde middag för dem. Och blivit med tomt. Köpte en tomt i veckan.


Och här är tomten vi köpt. Kanske hus vid Juletid eller så. Nära hav och naturreservat. Det lockar.

Behållningen denna gång var att sitta 15 meter ifrån en lärkfalk som ryttlade över oss i en kvart.

Tillbaka till Växjö.


Efter att ha passerat Simlångsdalen. Där de odlar telefonstolpar. När jag vi barn åkte hela familjen från Kungsbacka till Småland/Blekinge i en Fiat 500 på sommarsemester. Allt fick plats. Idag behöver en barnfamilj en Van för att vara borta över en helg. Sjukt.  Jag trodde på denna skröna långt upp i åren.


Idag. Promenad runt sjöarna. Få ute. Till COOP Norremark. Sällan där. COOP i stan är nästintill bättre. På Maxi varje månad, men oftast på COOP i stan. Trevlig personal på båda ställena.

Inte ett enda hushållspapper på COOP!! Är det som hamstras nu? Besynnerligt.

Till Domkyrkan för kontemplation och för att tända ljus. Tänkt att få ha Växjös vackraste rum för sig själv i nästan en timme.

Läser. Umgås sparsamt. Saknar kulturutbudet. Och idrott till en del. Ivar Arpi är f n min favoritledarskribent.

Fått mejl, dock inte ensam om det, från Paul McCartney. Impad när det står så på avs adress.

Satt de sista kryddorna på lilla uteplatsen. Har gräslök, citronmeliss, dill, persilja, timjan, rosmarin,  basilika o nåt annat.

I morgon IKEA? För att köpa ett skåp, runda på muséet och för att göra nåt. Läsa mera, promenera och grilla i morgon kväll.
Beundrar. Alla som sliter i det tysta och som inte klagar. Jag gör verkligen det. De flesta stretar på och får för sällan beröm eller uppmärksamhet.

En äkta Växjöbo är en som är strävsam och arbetar efter sin förmåga. Det är de flesta.


Bo Frank
Växjö 20200502