söndag 4 augusti 2019

Dur och moll


De sista veckorna har varit speciella som alla veckor för alla människor. Varit dagligen flera ggr hos mamma som fått sin syn än sämre, hörseln än sämre och blivit allt mer förvirrad. Det har gått fort. Nu sköter kommunens hemtjänst tabletter morgon och kväll. Blandade erfarenheter av kommunens äldreomsorg efter de fyra dagar de haft ansvaret för mamma. De satte igång samma dag efter en biståndsbedömning, men är inte alltid lätta att få tag på. Mest positivt i alla fall. 

Claes Andersson gick bort den 24 juli. Poet, författare, musiker, vänsterpartist och f d kulturminister i Finland. Hade förmånen att träffa honom en gång. Ett av mitt livs trevligaste möte. Läst mycket av honom. 

Slukade biografin om Mannerheim på en dag. En sorts sentida efterträdare till Axel von Fersen. 

Tog två dagar att läsa en biografi om Tage Erlander. 900 sidor. Sveriges mest beläste statsminister någonsin. När han själv lyckades hitta sitt kontor som statminister fanns det en gammal skrivmaskin, en vaktmästare och en sekreterare på halvtid. Och på 50-talet kunde journalister ringa  mitt i natten på telefonen hem. Beslutsvånda, osäker och förhävde sig inte. När jag läser vad han läste på olika språk och hur mycket,  blir man full av beundran. Men kvinnoförakt hade han. Och tillät Sträng läxa upp tjänstemän med könsord! Men vilken bildning. Älskar bildade människor och har lärt mig att det inte har att göra med utbildning, klass eller pengar. De mest obildade jag mött är rika som troll!!

Politiken här hemma? Det verkar som om det finns lika lite opposition som på Erlanders tid. Och som då,  gillar centern sossarna. Och Lib bråkar med m. Inget är nytt under solen. Vi är tillbaka på Erlanders tid. Fast den bildningen som sossar hade då, har nästan inga politiker idag. 

Demokratin infördes inte för 100 år sedan i Sverige. Den kom först på 70 - talet då enkammarriksdagen infördes och på 80-talet då det blev tillåtet med fria media i vårt land. Ungdomar idag fattar inte detta och tror inte att det är sant!

Ser att Filippa Reinfeldt har fått nåt kvasiuppdrag i m. Har inte de f d makarna Reinfeldt kostat skattebetalarna nog? Vår partiledare och partisekreterare är duktiga på att analysera och grubbla. Men vad kommer ut av detta?? Det behövs action. En kommun skulle inte fungera med en massa grubblare!!

Brottslighet som slår alla rekord, extrem anhöriginvandring som spär på social problem/kostnader etc. så tiger m. Man basunerar inte ut att det var bara m och sd som röstade emot att invandringen ökar. 

Sossar och c säger att invandringen är lönsam. Forskare från Lnu tvärtom. Och varför vill s och c att EU skall dela på invandringen om den är lönsam? 

Jag anser att Sverige och EU skall enas om att ta emot s k kvotflyktingar lika per invånare.

Och islamiseringen måste stoppas!

De senaste veckorna har Sverige blivit uppmärksammat p g av slagsmål med nån rappare. Hur
kan den person rapparen bråkade med överhuvudtaget få vara i Sverige med hans CW????

M  och alla utom mp tiger om den globala uppvärmningen. Skulle jag rösta idag till riksdagen klarar jag inte att rösta mp eller sd. Som jag gillar! Eller ens på m. Det skulle bli en blank röst. Men givetvis m till kommun och region. 


Var och såg DFF för några dagar sedan. Varför har bussarna Österflaggor och inte DFF. Öster spelar i en lägre serie. Kan nån förklara det??? DFF lovar gott. 

Men kommunen kan ju inte börja betala fotbollsspelare. 

Var i helgen på en enastående middag hos goda, goda vänner med andra vänner i Blekinge. Gott med goda viner efter en av få vita veckor detta år. Men skärpning är i antågande, vilket alla kommer att se!!! 

Skall ta upp bloggandet igen tror jag.....

Några bilder från goda vänners paradis.....
Garnanäs, Blekinge...

Denna vecka har vi hustruns barnbarn... Underbart. Och ständig tillsyn av mamma.....

PS Växjö stinker. Har tagit upp detta tidigare. Kajor. Gå runt residenset. Hemsk stank. Samma på Teatertorget. Vad händer? Och dessa hemska Kanadagäss runt sjöarna... DS

Växjös bästa tillgång är medborgarna. Glad över att gå/cykla runt och att prata med folk!


 Bo Frank
Växjö 20190804