fredag 17 maj 2019

Anna Kinberg Batra, Amanda Lind och Annika Strandhäll

Måndag och tisdag kampanj. Tisdag lunch med Tysklands ambassadör. Till Stockholm. Sonen visade runt på nya jobbet på Roschier. Trendigt kontor. Granne med nya hotellet At Six. Trendigt. Åt middag på restaurangen....
Onsdag. Möte på RRV. Kristina Thorvaldsson, Sveriges bästa projektledare, pratade tåg tillsammans med mig. En av de fem skickligaste medarbetare på kommun. Namnger inte de andra fyra....
Till Cirkus efter lunch. Stora Samhällsgalan med prisutdelning. Var med i juryn. Otroliga föreläsningar. Vad Pi Puranens forskning säger om invandrares värderingar är rena dynamiten. Per Johansson, Glada Hudik, balanserar på slak lina om vad som eventuellt är lite störande. Skicklig estradör som gett "utvecklingsstörda" ett erkännande. Jag kan dock detta... av olika skäl.
Torsdag. Tåg till Kalmar via Växjö. Möte med KF-ordf i Södra Sverige. Kalmar vackrare än Växjö. Så är det. Bodde på Packhuset, ett av Sveriges läckraste hotell. Studiebesök, möten, diskussioner.

Till Växjö. Fyra timmar i valstugan. Kallt regnigt. Valstugan hela helgen.....

Vad skall centern få av s för att rädda Strandhäll? Deras ställningstagande är en fingervisning om den framtid som c väljer. Äpplet faller inte långt från trädet. Detta kommer jag inte att kommentera vidare.

Nu bilder från veckan.Mötte denna dam på hotellet. Avslappnad, vältränad, glad. Säger inget mer. Just nu.


Amanda Lind. Lysande på den stora Samhällsgalan.


Min miljöguru Svante A och vår Charlotte, hållbarhetschef i Växjö, huvudtalare. Så bra! Skryt om Växjö för hela Sverige.

Hustruns son. Kommunstyrelsens ordf i Lund. Sveriges mest framgångsrike Lib. På lokal nivå. Phip Sandberg.

I Stockholm. Ingen skit på spåren. I Växjö en soptipp. Samma stat?


Stationen i Emmaboda. Mejlade denna bild till kommunen. Och fick snabbt svar om att åtgärda detta. Jag frågade om detta var god marknadsföring för Emmaboda. Tänker följa upp detta.

Prof Bo Bergbäck visade runt på Lnu i Kalmar. Sveriges läckraste universitet, finns det pengar kvar till undervisning, ställer samma fråga i Växjö.

Utsikt från mitt hotellrum. Skulle vilja vakna med denna utsikt varje dag...

Enda partiet som kampanjade 17.00 i regn o blåst i em.

Anna Tenje kommer att leverera ett valresultat från Växjö som är bättre än från jämförbara kommuner i landet!

Bo Frank
Växjö 20190517