onsdag 3 april 2019

Nytta&Nöje

Söndag. Tåg till Stockholm. Sonen mötte upp. Till Nordiska. Besviken. Sunkiga utställningar. Vad händer där egentligen?

En halvbra/halvdålig utställning dock, kanske. Engelskt 50 och 60-tals mode. Hittade en intressant sak.

En klänning. Promenerade tillbaka till stan. Till Hallwylska. Det vara några år sedan jag var där. Sonen får sin månatliga dos av kultur. Trevligt museum och trevliga guider. Och en liten insprängd utställning om kvinnlig rösträtt. En bra utställning. På innergården populär pub sommartid.

Sonen i salongen.

Jag var alltid först. Döpte en av stadsbussarna till Gulli Petrini.Även släktingen i familjen Hallwyl var framträdande för kvinnors rättigheter. I den svenska socialistiska och officiella historiebeskrivningen spelar liberala/högerkvinnor en liten roll.Vi åkte till sonens lägenhet och spelade kort o åt pizza.

Måndag. Hela dagen på jurymöte med Dagens samhälle. Tillsammans mer Margareta Winberg och Peter Örn. Många trevliga samtal. MW delade med sig stormen när hon genusanalyserade Evert Taubes texter och Göran Persson blev vansinnig. Peter Örn genomtrevlig f d klasskamrat.
På kvällen Älgfärswallenbergare på en Knutrestaurant i Stockholm med sonen.

Tisdag. Hela dagen på östafrikanska handelskammarens årliga möte. Höll föredrag om Växjös Agenda 2030. På sitt sätt faktiskt Björn Sundeby som fixat in mig. Han har speciella kontakter med Rwandas ambassad i Sverige. På bilden. Rwandas ambassadör i Sverige och Rwandas miljöminister. Och jag själv.

Moderator för hela konferensen var Elisabeth Kaneza, professor i statskunskap i Berlin. Och grundare av egen välgörenhetsstiftelse.

Jäkla bra dag som avslutades med afrikansk mat, snaps från Uganda och vin från Sydafrika.

Glömde. När jag går till sonen går jag förbi Matteusskolan i Stockholm. Kommunal skola.

Jämför hur den profilerar sig med skolor i Växjö

Har kollat runt i Sverige. Kommunala skolor i Växjö saknar i princip profil. En skola profilerar sig som en mångkulturell skola! Vad säger det om studieresultat? Snarare varningsflagg. Kronobergs skola i Växjö, profilerar sig som en pluggskola. Friskola. Borde inte alla skolor vara pluggskolor med kunskapsprofil? Språk, matte, musik, idrott?

Enkelt val för en föräldrarna. Eller hur?

Onsdag. Tåget hem. På gruppmöte med moderata regiongruppen. Strukit skjortor. I morgon bitti till Kaunas, Litauen.

Växjö 201904034

Bo Frank