måndag 25 mars 2019

Roligt och tråkigt

Vecka 12. En väldigt rolig vecka bortsett ifrån en otrevlig förkylning som dock inte i något avseende begränsade mig mer än inställda promenader. Det är dessutom bevisat enligt SvD:s serie om sanna och falska nyheter att män lider mer än kvinnor av förkylningar. Så var det sagt. Bristen på ömhetsbetygelser som män kan uppleva i dessa situationer skall inte underskattas.

Måndag förmiddag. Styrelsemöte med Wexnet. Och revisorerna tyckte att företaget skötts bra. Årsredovisningen beslutades.
På styrelsemöte/lunchmöte med föreningen Norden där jag halkat in på ett bananskal. Föreningen är nedläggningshotad. Gå med!!! Please! 175 kr. BG 980-0244.

På eftermiddagen möte med Kommunfullmäktiges presidium. Månadsmöte, genomgång av representationsförpliktelser, vänortsfrågor och liknande. Satt med en medarbetare och fick hjälp med att sätta i hop en PP som skall gå till Rwandas ambassad.

Tisdag. Kommunfullmäktige. Det första helt digitala sammanträdet där allt sker via plattan. Begära ordet, röstning, handlingar, närvaro, allt. Funkade helt utan problem. Anna Zelvin och Oliver glänste. Kommunalråden Tenje och Lauber på SKL-kongress. Tuffa frågor från anhöriga om detta med Evelid. Bra stämning som alltid på fullmäktige.

Onsdag. Förmiddagen ägnades år jurymöte om kommunens kulturpris och kulturstipendier. Inläsning av miljöprojekt på eftermiddagen. På kvällen bjöd vi en god vän till konserthus, middag och Elvis. Deras tapastallrik var sisådär. Och 0 förväntning på kvällen. Gillar inte kringresande s k tributeband. Mersey Beatles undantaget. Men vad jag bedrog mig. Detta var kanske det bästa jag sett och hört någonsin på konserthuset. Magiskt. Om Elvis. Och Elvis musik och liv. Och Ed Enoch på scenen i kören i Stamps Quartet. Magiske Ed som gjort mer än 1000 konserter med Elis. Oj. Oj.
Ed nr 2 från vänster.

Torsdag. Åkte till Möbelriksdag till Tranås. Intressant som alltid. Branschfolk, lite politiker och annat löst folk. Åkte med Anna Sjödahl, näringslivschef och Therese Friman, landsbygdsutvecklare. Lite brist på representativa lokaler, men trevligt. Fick kåsera på middagen på kvällen, om ett av mina favoritämnen, Smålänningar. Johan Wester, skåning, var moderator. Tog över stafettpinnen, nästa år är riksdagen tillbaka till Växjö. Shoppar loss nya möbler till kommunhuset?Vid middagen. Johan Sjöberg, vem annars, och Bo Frank.

Fredag. Riksdagen fortsatte. Superintressanta designföredrag. Lars Bülow bäst. Fick ingen bra bild på honom. Hoppas han kan komma till Växjö också. Kul att träffa Lars igen.

Goda vänner på middag hemma. Gjorde favoriten. Lammrostfilé.

Lördag. Masade oss ner till Lund och till hustruns son. Såg om Sound of Music efter 100 år. Har glömt hur bra den var.

Söndag. Synnerligen personlig ledare av Tove Lifvendahl. Höll föredrag för Lundakvintetten. De som styr Lund. Förnya Lund, kung Philip/Lib, c, kd och m. Berättade om hur man bygger framgång i en koalition.Mamma på sedvanlig middag och kortspel. Bondtolva.Växjö 20190325

Bo Frank