onsdag 27 februari 2019

Förödande revisionsrapporter - Cultix en oas i Växjö - mitt fel- Swedbank

Måndag, 25 februari. George Harrison skulle fyllt 76 idag. För exakt 60 år sedan satt han ensam i studion och gjorde demo på tre låtar, Old Brown Shoe, All things must pass och Something. När Frank Sinatra spelade in den sista av dessa låtar kallade han den för den bästa Lennon/McCartney låten......

Ägarsamråd kring Wexnet. Beslutades att ägarkommunerna skall få info inom en månad vad det kostar att nå upp till 98% anslutning i de berörda kommunerna, Alvesta, Lessebo, Tingsryd och Växjö.


Mycket stor uppmärksamhet i helgen kring yrkeskriminella och säkerhetsklassade arbeten på Arlanda. Sverige är ett paradis för kriminella. Och självfallet skall IS människor bli av med både medborgarskap och sociala förmåner. Man får t o m rösta i allmänna val. Det borde ingen överhuvudtaget få som inte är svensk medborgare. Och tveksamt om den som begår grova brott överhuvudtaget skall kunna bli medborgare. Ändra grundlagen så att medborgarskap kan dras in. I andra länder skrattar man åt Sverige.

Var hos Fläktenpensionärerna och pratade Beatles. Väldigt många har redan hört mig och försökte därför att hitta nya infallsvinklar.

26 februari. På Anna Tenjes rum för uppdatering. Alltid 08.00 alla tisdagar för s k ledande moderater. Glad över att får vara med.

Promenad runt sjön. Magiskt att se solen tränga fram i diset. Min kompis på plats, spanar efter sin flickvän.
4Krogar flaggar som vanligt vid match. Och den unika skylten Välkommen att gå på toa hos oss. Generös krog.
Fullmäktige. Sveriges bästa fullmäktige alla partier inkluderade. V sprider positiv stämning. SD gör bra ifrån sig. De gjorde inte nåt förra mandatperioden och var ständigt frånvarande. Anna Zelvin kd är en naturbegåvning.

Mikael Johansson var inbjuden gäst och redogjorde för tidsplanen för beslut om ev nytt sjukhus.

Gjorde själv bara 8 på en 10-gradig skala. Var lite okoncentrerad vid några tillfällen.

Onsdag. Sitter på Regionfullmäktige idag hela dagen? Lib och Gunnar Nordmark lyfter frågan om Trafikverkets rigida inställning till skyltar längs vägarna. Anna Zelvin, kd, också i talarstolen med på Regionfullmäktige. Ser i SmP att en kollega i Älmhult vägrar sossarna att ställa frågor i fullmäktige. Det skulle jag aldrig göra, oavsett vem som ställer frågan. Är det lagligt?

Anna Zelvin
Glada Ida Eriksson och Iréne Bladh, moderater.

Oliver alltid på hugget i alla sammanhang.Under sammanträdet presenterades tre förödande revisionsrapporter. En om bristande effektivitet och uppföljning inom vården. Jag blev chockad. Avsaknad av produktionsmål och uppföljning. Micke och regionalliasen har ett rejält beting. En annan rapport om vård där Kronobergs län ligger i botten utifrån en parameter.

Gjorde ett inlägg i detta ämne. Sverige ligger i topp när det gäller läkartäthet och i botten nät det gäller antal besök per läkare. Och Sverige har en sjukhustung vård. Intressant läsning i SvD idag om att Finland har 20% effektivare vård. Vi får för lite för pengarna i vårt land. Brist på klara mål, ledning, uppföljning och logistik. Säkert så att svensk sjukvård plågas av för mycket administration.
Extremt elakt uttryckt. Vården misslyckades med dokumentationen var perfekt. Vore intressant att veta. Är finländare lika utbrända som svenskar?


Ingemar Swalander alltid bra i debatten. Och Mikael framstår allt mer som en duglig och målmedveten ledare.

Under hela mitt politiska liv har jag bara sett en enda lika förödande revisonskritik. Om VEAB när den nya pannan byggdes.

Mötet tog slut tidigare än vad jag trodde. Är som alltid svag för Eva-Britt Svensson, v, för hennes engagemang även om jag kan tycka att en och annan idé är tokig. Och det tycker hon om mina med lika full respekt för mig.

Fiskbilen på torget borta. Till COOP. Skall göra nån form av färsk fisk till hustrun i kväll.

I morgon. Rotary. Lite möte på kommunen. Promenad. Justering av KF protokoll från igår. På kvällen Beatlesseans på Kinakrog i Alvesta. Är det inte otroligt!? Den 28 Februari 1969 - 60 år sedan spelade Beatles in Lennons Don´t let me down.


Bra av Ulf K idag att ånyo damma av frågan att göra upp med s om flyktingpolitiken. Lööf sur och s sitter fast med de som vill öka generositeten i flyktingpolitiken.


Jaha. Vad köpte jag i tisdags morse på Cultux - på bokrean i Växjös bästa affär?
Tegelstenar näst intill. Feta Dick Harrisons Erlanderbiografi, biografi om Mannerheim, biografi om revolutionären Kata Dalström och en biografi om Clementine Churchill. Över 2000 sidor. Har några andra före i den s k pipelinen. Men har väl tröskat igenom dessa senast under påsken.

Varför Cultix är Växjös bösta butik. Den som säljer mest kultur. Nya och beg böcker, nya och beg vinyl, dvd, cd etc. Och lite annat smått och gott.

Gå till Cultix, bli glad, shoppa svaren på livets gåtor och musik för själen. Sitt med skivfodralet, med den fysiska boken. Och ge f n i att streama. När det är gjort finns inget kvar. T o m en falska champagne är bättre. Flaskan finns ju i alla fall kvar. Och i ungdomen satte man ett stearinljus i flaskan och hade som bästa prydnad. Skall börja med det igen.

Är tidigt ute. Bokat biljetter. Kalmar i november. Min favoritpjäs. Sett den ca 20 ggr lika många gånger som Fröken Julie. Trea är Riksrevisorn. Sur att inte denna pjäs med Mikael Persbrandt och Lena Endre kommer till Växjö. Varför??? Vad heter pjäsen, jo Dödsdansen. Norén har bara gjort varianter på denna och Fröken Julie!?

Är vilse i tid och rum. Kan vare sig skylla på moderater eller på en av kommunens tre bästa tjänstemän, Monica Sandberg. Kan bara skylla på  mig själv. Jag har i princip gått över till digital kalander. Förlåt mig. Kan bli en del fel. Tidsbokningar andra tidzoner etc. Och min egen ofullkomlighet.

Swedbank. Tidsfråga innan vd avgår. Men alla är insyltade med varandra. Anser att styrelsen måste gå. De har inte agerat. Vad betalar man dessa höga arvoden för? Rensa rent. En trappa städas genom att man börjar ovanifrån.
Bo Frank
Växjö 20190227