måndag 27 augusti 2018

Vem f n kunde rösta på denne man....ny minister?

Två veckor kvar. Till valet. Liten kräftskiva i lördags. Trots stelopererad nacke, och en del ont fortfarande så kan jag inta ryggläge med snapsglas på huvudet. Men inte upp igen. Det kunde jag för fyra år sedan, med samma jäkla dåliga nacke. Förmodligen är kräftor från Madkroken Sveriges bästa. Och norsk linjeakvavit den bästa drycken till kräftor. Och en skvätt öl.Regnigt i valstugan. Allt ifrån varför inte m har en kristen värdegrund till " hur kan ni tillåta man med tre fruar, 11 barn köra omkring i ny bil" .  Det sista kan var sant eller osant men det står inte i partiprogram hur detta skall hanteras. Och innehåller så många beståndsdelar så det blir svårt. Det slår mig att inte en enda artikel i media skildrar frågor i valstugor. Media själva bestämmer ämnen och konfliktytor. Men det saknas en del. Det som vi hör och ser varje dag som står i valstugor, Jag kan redan nu säga hur valet går. Ungefär.

Läser att otäck mördare har frigång efter 2 år. I vårt land. Mannen som sköt John Lennon sitter inne fortfarande, efter 38 år.

Vem ville rösta på denna skummis? Ganska många i valet 79- eller 82!!?? då unga moderater tog nästan 35% av alla moderatröster till fullmäktige. Jag kallades av Martin Ekdahl för moderaternas Che Guevara.

Jag toppade den s k ungdomslistan. Gillar ungdomar som kommer till valstugan och ser ut som så.

I morgon kommunfullmäktige. S i regionen, som media inte skrivit om förstås, vägrade allmänpolitisk debatt på sista sammanträdet innan valet. Men jag är mån om att alla partier skall få komma till tals. Och det sker i morgon. Dock står sd:s stolar tomma. Det har inte gjort ett skvatt i Växjö under de senaste fyra åren.

Hoppas på en spirituell och givande debatt i morgon. Växjö har kanske landets bästa kommunalpolitiker oavsett parti. Fast en väldigt lam opposition, men vad skall man opponera emot??? Förr sa man att,  det går som tåget. Men tågen går ju inte idag! Men det nya är kanske att säga att det går som Växjö. Team Tenje ångar på. Och ångloken gick ju. En del var bättre förr. När staten hade skötte rubbet. Men idag klarar inte staten knappt nåt. Polis, arbetsförmedling, försvar, LSS och försäkringskassa!

Skulle Sverige rösta som Växjö finns det hopp för vårt land. Anna Tenje har sagt att hon vill leda Växjö och inte sitta i regeringen. Bra. Vårt andra kommunalråd, Oliver, har inte fått frågan. Men har kapacitet för att bli Sveriges yngsta minister. Inte p g a ungdom utan av prestation och klokskap!

Team Tenje ångar på.

Bo Frank
Växjö 20180827