lördag 16 juni 2018

Avspark på allvar - PS Bo Frank om VM fotboll och DFF

Fredag morgon. Studiebesök på pumpstationen för stadens avloppsverk på Söder med ett antal moderater. Ingenjörsarbete av klass. Visste ni att ( de 1,5 % som inte borde vara här - och några till ) Växjöbor spolar ner tusentals ton kalsonger, trosor, våtservetter och annat som korkar igen rören och som kan leda till katastrof under extrema förhållanden. Är sjukt impad över kommunens arbete. Vi ligger långt framme. Det finns dubbla säkerhetssystem.

Minimuseum som media borde skriva om i källaren på pumpstationen. Bild på Sofia och Catharina bakom två meter issåg som man använde för att inte intaget till vattenverket skulle frysas till. Och istång. Sofia ordf o Tekniska och Lena som är vice ordf i fullmäktige och kultur och fritid.  Växjö styrs av blå kvinnor. Och vi har det bästa styret i Sverige.
Kom från Stockholm i torsdags kväll - efter förseningar. Sveriges bästa mp  finns i Växjö och är en del av det blågröna styret.
Tillbaka på fredagsrutan.  Hämtade mamma på tåget från Kalmar. Ännu ett par nya skor. Hela hallen full. Och var själv och köpte nya joggingskor i Växjös mest serviceminded butik. Stadium på stan.

Avspark inför valet i Annas trädgård. Grillat med dito drycker. Fick några bilder. Vi är snart uppe i 100 licensierade kampanjarbetare i Team Tenje. Anders Jeppson är nr 99.

Anna tyckte med all rätt att min sjua är snarlik en etta!!?? Vad tycker du?


Idag. 10 moderater kampanjade på Lammhultsdagen. Vi kommer garanterat att vara Växjös mest synliga parti i valet. Anna har skapat en sån stämning. Team Tenje är ett glatt vinnarlag. Anna. Oliver, Ulf H, Sofia, Pernilla, Iréne, Catharina, NNN XXX vi har ett sånt lag.

De flesta partier fanns i Lammhult idag. Bara några s och inga v. Flest m. Och en del kd, lib och c. Några kringvandrade sd. Det blev glada för att jag hälsade på dem. Det gjorde inte någon från nåt annat parti. Hälsade t o m Gudrun Schyman välkommen till Växjö för ett antal år sedan. Bild i SmP. Då bevakade man det som skedde. Nu sitter man och gör matematiska kalkyler om att alla partier skall få lika uppmärksamhet oavsett om man gör nåt eller inte. Synd. Men ändå inte. Vi har det som jag inte begriper. Mest genomslag i s k sociala ( asociala) media. Jag finns inte på nåt. Men är ändå den mest välkända politikern i kommunen.  Om fyra år har Anna sannolikt gått förbi mig.

Vi har superstämning hos oss i Växjö. Olika åsikter?  Nej, bara när det gäller synen på samarbete med sd. Lika många för som emot. Fast i Växjö finns inte sd på gott och ont. Deras platser i KF har stått tomma  under lång tid. Moraliserar inte. Men de har inte gjort ett skvatt. Inga förslag överhuvudtaget. Trots att de haft samma tillgång till stöd från kommunens tjänstemän som alla andra partier. Och eget rum på kommunhuset som aldrig använts. Det är skandal. Och anklaga inte media för att misskreditera sd. De har inte ens skrivit om detta!!! Jag är objektiv. Men gillar inte de som är lata.

Det bästa från Lammhult idag. Denna bubbla från 1964 med husvagn. Vilket skick. Oj, oj, oj.

Partiledarna. Ingen partiledare är en fyrbåk, värmekälla eller gigant.

Tre partier kan bli störst.

Löfvén är fumlig. Osäker och trött. Åkesson är folklig. Pratar så folk fattar. Kristensson är förnuftig.
Och inger förtroende.

Jag hoppas förnuftet vinner. Men jag sätter mig inte till doms över de som tycker annorlunda!

Det är ju det som är demokrati. Anser alla politiker måste kunna prata med varandra. De flesta människor har nog den uppfattningen.

Synd bara i Lammhult idag. Invandrartätt samhälle. Men invandrare lyste helt  med sin frånvaro. Man har ett eget ansvar om man vill integreras eller ej. Samma sak i Växjö vid Vårstad, Kulturnatt och Karl-Oskar. Och samma sak på Braåsdagen och liknande. Varför är det så?

Man integreras inte genom slöjor på småflickor, extrema kläder som gör en inte anställningsbar, ledighet för fredagsbön,  böneutrop och socialbidrag.  Inte ens Åkesson säger detta rent ut!


Trevlig helg tillönskas världens bästa folkslag. Smålänningar i Växjö.


Är tacksam varje dag för att få företräda er alla.PS Är som alla vet ingen fotbollsexpert. Men nu listar jag mina favoriter. Island, Mexiko och Sverige.

Island visar att alla dessa överbetalda divor är divor. Argentinare som faller lätt som ett svenskt duggregn. Och Mexiko för husfridens skull. Svårt för svenska laget. En lagledare som enligt egen utsaga inte lyssnar på musik. F ö sjukt att detta VM skall hållas i världens värsta Skurkstat. Och 2016
i USA, Kanada och Mexiko. Flygutsläpp? Lägga alla idrottsevenemang i Aten. Världen har feber. Klimatfrossa. Men knappt någon bryr sig, Alla vill vara med i uppåtspiralen mot avgrunden!


OCH!!! Gå och se DFF:s hemmamatcher.  Är så besviken på våra medborgare i detta avseende! DS


Växjö 20180616

Bo Frank