söndag 27 maj 2018

Kronprinsessa, drottning och domprost - är fattigare mer värda än rika?

Här kommer några bilder Fredag t o m Söndag.

Fredag morgon, promenad runt sjöarna. Hustrun kan fortfarande inte gå ordentligt. Åsnens nationalpark. Några bilder. Var där med delegation från Sydafrika.


En extremt kompetent, kunnig och karismatisk Kronprinsessa. Har strövat i dessa områden i decennier.


Anna Tenje och några andra sakkunniga på promenad med HKH Kronprinsessan.


Ett väderskydd i nya Nationalparken, så läckert.HKH Kronprinsessan höll ett lysande tal. Anna Tenje säker som alltid.

Var på fredagskvällen på Pizzeria Venezia med våra Sydafrikanska gäster. Och en sväng på Tak.

Lördag. Arbetsdag med bostadsrättföreningen. Detta dukades fram vid 11. 00 på förmiddagen. Arbetet avstannade efter hand......Seg idag, men lika fullt en promenad runt sjöarna vid sex på morgonen. Bra lördagsintervju med Jimmy Å. Han är vanlig och vinnare. Uppskattade motsvarande intervju med Ulf K och Ebba BT. De gjorde också bra i från sig. Tror dock att man vinner på att släppa loss och va lite per personliga. Där misslyckas alltid sossar och socialister. De är bara opersonliga ekon av mossiga partiprogram....


Kyrkan. Nästan tvingade en haltande hustru dit. Vi gick med Oliver. Oj så många människor som känner respekt för honom. Drottning Tenje och kronprins Rosengren.

Domproseten lysande som vanligt. En förkunnare av Guds nåde. Avtackade honom för kommunens räkning.


En bra präst håller en predikan som man minns dagen efter. Domprosten uppfyller detta kriterium med råge. Den leende Guden var dagens tema. Från en leende domprost. Och om nattvardens mysterium.
Bytte kläder. Till fotboll. Växjö DFF krossade Kalmar som väntat. Få gånger jag är sur på Växjöborna. Var det idag. Bara 722 på läktarna.


Glada moderata kampanjmedarbetare. Enda partiet som kampanjade.

Lena är en fena. Tar alltid med sig vår fristadsförfattare Maha. Ville inte fota henne med moderater.

Så det blev bara Maha.

Maha i DFF halsduk.

Bollkonstnären Rita Kiwumbi som alltid bjuder på show. Och Anna A bra som alltid. Nellie Karlsson bäst på plan.


Pierre in action. Kan bli historisk.Vilken vecka, vilken helg. Växjö badar i sol, framgångar och glädje.


Är lite osynlig i början på veckan. Ledig från nästan allt.


F ö anser jag att media dissar mp. Fridolin är en pratkvarn som man slutat lyssna på. Skulle rädda skolan på 100 dagar, sedan dess har flummet ökat. Mp är dock enda parti som tar klimatfrågorna på allvar. Det blir konstigt i årets val. S är dock utom all räddning. Allra mest i Växjö.


PS Hör idag att sossarna anklagas för att ha färre lågavlönade på sina riksdagslistor än moderaterna. Skulle sossarna vara sämre för det? Är det inte bra att ett parti attraherar människor som är framgångsrika i sina jobba. Har inte en duktig snickare, barnmorska eller en akademiskt utbildad kanske bättre förutsättningar att sköta ett uppdrag än den som aldrig jobbat? Framgång är enligt media en nackdel om man skall vara politiker. Sverige är ett konstigt land DS


Bo Frank
Växjö 20180527/28