söndag 6 maj 2018

Kosläpp, Svinsläpp, Hjärnsläpp - vinnare i partiledardabetten


 Förra helgen var det kosläpp på diverse platser. Skulle Kristna och Karl-Oskar tro att det var sant att 600 000 människor i hela landet ser på när kor går ut från ladugården. Det visar bara på hur långt vi finns ifrån den levande naturen. För den som handmjölkat en ko som sexåring är detta inget konstigt. Handmjölkat är f ö ett ord som inte skrivprogrammet godkänner.

Denna vecka var det svinsläpp. De på två ben. När solen och värmen kommer ser man drivor av skräp runt sjöarna i stan. Och i stan. Partysvinen på två ben går loss. Skattebetalarna får betala mångmiljonbelopp för att kommunal personal skall åka runt på morgnarna och plocka upp efter partysvinen. Jag som går runt sjöarna sex på morgonen ser hur det ser ut. Det är mest ungdomar som slänger. I detta fallet, till skillnad från brottsstatistiken, är det ingen skillnad på svenska och utländska ungdomar. Dessa människor skulle kommenderas till tvångsarbete av mig eller domstol om de tas på bar gärning. Tveksamt om de som svinar ner skulle ha rösträtt?

Hjärnsläpp. M har tagit över 75% av det sd tyckte för fem år sedan. Sossarna och kd ca 45%. Men får man frågan förnekar man detta. Hur länge skall de andra partierna påstå att man vägrar prata med sd?Sant är att sd har ett rasistiskt förflutet, är emot EU och Nato och en del annat. Men det är ju nästan 44% av befolkningen också. Går gränsen att prata eller icke prata vid 20%, 30% eller 40%??? Sossarna har pratat och förhandlat med f d kommunistpartiet under 100 år!!!

Haft intensiva dagar som värd för nordiskt vänortsmöte som Växjö är värd för. Vart åttonde år. Har varit igång nästan dag och natt i tre dagar. Det kommer diverse bilder.

( Läser om en känd våldtäktsman i Växjö som borde låsas in för gott ) Se Expressen.

Ett ämne som var tema för årets vänortsmöte var invandring. Flera officiella myter kunde avlivas.

Att invandringen är lönsam. Kostar dubbelt så mycket per år som svenska försvaret. Att det kommer drösvis med högutbildade. Av somalierna har 3% mer än tre års högskolestudier. I vissa befolkningsgrupper finns 50% av alla kvinnor inte överhuvudtaget på arbetsmarknaden. Symptomatiskt är att forskningen inte vet de skäl som vanlig folk känner till. Män, religion och kultur.


Lite bilder.


"Professor " Rosengren håller en knivskarp och uppskattad föreläsning.


Besök på den s k Landningsbanan i Växjö. Hängivna och duktiga medarbetare.

Min vackra solstråle med Föreningen Nordens ordförande i Ringerike. Lena, präst, född på Island och fyrabarnsmamma. Hustrun med kryckor under bordet och gipsad fot som värker. Blir snart av med gipset. Kan ej gå. Men alltid på gott humör. 
Stadsdirektören i finska Lojo som har titeln borgmästare. Och Monica Sandberg. Det märkliga är att i Finland så finns det varken majoritet eller opposition. Konstant samlingsstyre utifrån valresultatet. 


Vår Lena som är speciell " beskyddare" för vår nya fristadsförfattare, Maha, från Jemen. Och Lena igen. Maha har varit i Växjö några dagar. Via Malaysia och för första gången utanför inbördeskrigets Jemen. Lisbeth. Husa på Huseby för länge sedan, underbart besök där. Skådespeleri, bakelser och anekdoter. 


Brukspatronen Stepehens. ( F d journalisten Åke Svensson på SmP ) Lysande jobb de gör på Huseby. Vacker bild från morgonpromenaden, 07.00. Älskar ett Växjö utan partysvin.


PS Det var partiledardebatt. Delar Expressens och Aftonbladets bedömning. Kristersson vann tätt följd av Åkesson. Stefan Löfvén var ganska dålig. Är också svag för Ebba B T som alltid för bra ifrån sig. 

Blekinge 20180506

Bo Frank