måndag 19 februari 2018

Debatten om böneutrop engagerar våra medborgare

Idag. Läser senaste nytt. Vill hålla mig utanför/under/ovanför det dagsaktuella i kraft av min roll som fullmäktiges ordförande/borgmästare. Men det kliar ibland i fingrarna för att lägga sig i. Men det behövs inte med tanke på att efterträdaren är bättre än vad jag varit.

Beklagar dock att imamen i Växjö vidhåller ansökan om böneutrop. Detta splittrar Växjö och måste ärligt som alltid säga. Detta är inte bra. Inte alls bra. Undrar om det spelat någon roll vem som framfört kommunens budskap i form av enig eller oenig politik?

Anna Tenje har åter satt klacken i backen och inte bara uttalat hur kommunens ledare ser på saken, utan också framfört den uppfattning som nästan alla kommunmedborgare delar. Att socialdemokraterna passar i denna fråga säger en hel del.

Biskopen har dessvärre ännu en gång vidhållit sin uppfattning. Har i ett artigt mejl talat om att jag inte delar hans uppfattning. Och fått ett artigt svar tillbaka. Vi når inte varandra i detta.

Fått frågan! Vad jag läser just nu? Håller på att försöka tröska mig igenom första delen, av fyra?, av Ferrantes,  My brilliant friend. Ser att många läser den på flyg och tåg. Får se om det blir tre till. Har med stor möda tagit mig igenom den spränglärda skriften För Kristi ära - hjärtat av den Augustinska trosbekännelsen. Av Christian Braw. I en annan tid hade lokala media lyft fram denna genuina präst, medmänniska och bildad som få.

Igår. Var på jobbet sex  på morgonen. Till sjukgymnasten vid 9. Som jag trodde, behöver en rejäl cortisonspruta i axeln. Och mängder av träning. Rekommenderar Idrottsklinikens alla specialister. Däremot sjukt att behöva vänta länge för ett enkelt nålstick i axeln.

Till coop  för att proviantera. Läser att det går riktigt dåligt för coop. Hur länge skall ett allt mindre socialdemokratiskt parti vara rekryteringsbas för centrala och regionala styrelser. För inte så bara några decennier var partibok också meriterande för att få jobb i administrationen.


Till jobbet igen. Lunch på Rotary. Mäklarnestorn Hans Tarstad gav sin syn på bostadsmarknaden i Växjö. Priser, framtid, dåtid, rätt och fel.

Fått frågan om varför jag inte kommenterar vad som händer inom s i Växjö? På min blogg. Därför att det är ointressant. S i Växjö står längre till vänster än v. De är med nationella mått mätt ett ganska extremt parti. Införande av ett tredje kön och fria mensskydd är det som den nye s-ledaren sätter främst. I Växjö kommun. Och att s i Växjö är emot att sossarna på riksplanet vill strama åt flyktingpolitiken. ( Inte alls tillräckligt enligt min uppfattning)

Inte en chans att de någonsin, även vid en majoritet, skulle genomföra det man vill.

Bytte om. Gick tre timmar i Växjö. Kan ha den lyxen då och då även om jag har minst 40- timmars vecka. Staten. Kass. Trafikverkets skylt har hängt på trekvart i 8 månader. Trots att kanske 50 anställda från Trafikverket passerar detta varje dag.

Privat företag. Polisen och kommunen har satt upp skylt om att inte lämna nyckeln i låset. Denna bil stod på gågatan med PÅSTÄNGD MOTOR OCH INGEN FÖRARE UNDER FYRA MINUTER. På en tid då man inte ens få köra bil på Storgatan eller släppa ut avgaser. Och Stena skall jobba med miljö? Annons av Växjö kommun. I Arabyområdet. Säga vad man vill, kommunen tar ut svängarna. F ö ingen kommentar. Det byggs som bara den. Inte bara bostäder. Nya Växjö. Bara i Araby och industriområdet på Väster säkert 20 matställen, 25 frisörer, 10 livsmedelsbutiker. Låga priser, mycket låga priser.


I Växjö stad kryllar det av optiker, nagelställen och skönhetssalonger. För 20 år sedan fanns bara tre optiker och inget av det andra. Människor har uppenbarligen råd att bli ompysslade!
Bästa minnet. En trevligt svart kille, med luva som jag dock inte gillar,  i kanske 17-årsåldern stannade mig på Ullriksbergspromenaden. Jag var klädd i svart, hörlurar med ett stort M på kepsen. Oigenkännelig. " Fan va häftigt, går du här själv, har du problem, det är du som är Bo Frank" ? Ja, det kunde jag inte neka till. Jag pratar med ALLA och säger vad jag tycker och tänker. Det vinner i längden. Sa till killen som jag alltid säger i enrum, inte inför andra för att genera, fortsätt att lära dig språket och klä dig på ett mer normalt sätt så att du blir anställningsbar. Ge inte upp. Du har social talang. Annars hade du inte stoppat mig. Fattar du? Ja, sa han. Tack för att du pratade med mig, avlutade han. Giller inte s k High 5, men ställde upp på det.


Som Strindberg en gång sa när han satt och groggade med Branting. " Där går en sån djävul som inte har en åsikt om  nånting".

Ser många bulvanbutiker/restauranger i stan med nästan noll kunder och bilar i miljonklassen på bakgården. Det finns mycket skit i Sverige. Finns det nåt enklare än att titta år ett annat håll? Det tvingas polisen göra p g av underbemanning. Men man har tid att utreda Anna Tenjes scoutkniv.

Glömde berätta att jag avlyssnade mitt favoritprogram. Nordegren och Epstein Som intervjuade Staffan Heimersson som sparkats av Aftonbladet sedan han varit kritisk mot delar av me too. Han har nu på ren ilska skrivit en bok som jag skall köpa och recensera.

PS Tänkte mejla över mitt inlägg till Stena. Men i denna öppna värld är det så att banker, myndigheter, resebyråer, stora företag och ÄVEN MEDIA, mörkar mejladresser till ansvariga. Det är bara politiker som man kan nå direkt via mejladress. Media skriver aldrig om detta fenomen! DS

PSPS Ser på TV. Statsministern gör skolbesök. Elever sitter med kepsar på och reser sig inte ens för att hälsa på statsministern. Sverige är utom all räddning. Drar vid lämpligt tillfälle! DS DSBo Frank
Växjö 20180219/20