onsdag 7 februari 2018

Danmark visar vägen - slöjdebatt i Växjö - Byt ut Anna - LO

Det var som SmP skrev, publiken var bättre än Lakers. F ö inga kommentarer. Är ingen expert på idrott. Men som sagt, bra stämning och bra inramning.

Jag läser och lyssnar. Har girigheten varit större än idag? Det trixas och fixas. Ser Ola Rollén i återkommande reportage. Aftonbladet stoltserar över att bibringa kunskapen om hur man maxar och kombinerar wabbande, sjukskrivning och föräldrarpengar.

Partier trixar och fixar. Hörde en mp-minister i radio debattera mot en moderat riksdagsledamot. Om flygets utsläpp. Båda skickliga på att undvika berätta sanningen. Flygets utsläpp kommer att öka de närmsta - kanske tio till femton åren. Det hjälper föga med lite biobränsle på marginalen och s k raka flyglinjer. Det kommer inte att finnas på plats storskalig produktion av biobränsle på länge. Regeringen vill kraftigt öka kapaciteten på Arlanda. Samtliga partier i orter med flyg vill skicka pengar till regionala flygplatser. Dock enklare att prata om just flyg än om t ex jordbruket som släpper ut 10 ggr så mycket.

I Danmark vill socialdemokraterna stoppa folk från att söka asyl i Danmark. Det skall man göra innan man kommer dit. Ingen orimlig tanke. Samma parti kan tänka sig att man inte skall få dölja sitt ansikte på offentlig plats. S i Danmark visar vägen.

I Växjö har det brutit ut en slöjdebatt. Många offentliga organ idag "känner" att man vill visa på hur den s k  mångfalden i samhället ser ut genom p k bilder. Medborgare blir fundersamma och reagerar. Det är ju konservatismens grundidé att förändringar skall ske gradvis och i en takt så att människor hänger med. Edmund Burke pratade om detta. Att förändringar skall ske utifrån tradition och seder. Att ett samhälle också måste förändras för att bestå.

Vi lever idag i en värld där otryggheten breder ut sig. Det sämsta man kan göra är att huta åt folk som känner sig överkörda. Kanske har lyssnandet aldrig varit viktigare än nu.

Bo Frank i Bryssel? Inte totat otänkbart. Får jag själv utforma min kandidatpresentation inför internt moderat provval så kan jag komma ganska högt i det i vart fall.

Nu snart iväg till möte med småföretagare på residenset för att berätta vad som är på g i Växjö. Ikväll moderat gruppmöte i regionen.

Gillar som bekant natur och kultur runt sjöarna. Vad tänker denna häger när den står där timme efter timme? Fryser den? Och denna skulptur är nästan bäst på vintern. Eller hur?

Jag konstaterar då att Anna Fransson s kör regionen i botten. Skenande kostnader trots högst skatt i landet. Anna Tenje m kör Växjö med överskott trots en lägre kommunalskatt än snittet av landets kommuner. Det spelar roll vem som styr. Dags att byta ut Anna Fransson. Vem vet, det kanske kommer före valet?

Intressant att läsa SvD idag som recenserar LO:s valfilm apropå pk bilder. Rubriken är " Varför lånar LO sitt bildspråk från sd"?  ( Det är ju val snart, min kommentar )
Filmen " visar idel ljushyade städare, sjuksköterskor och verkstadsarbetare på jobbet ". Så gör LO.Bo Frank
Växjö 20180207708