lördag 9 december 2017

EU-emigranter - nej tack! Tack till Radio Kronoberg. PS

Så har det uppdagats det många redan visste. Kyrkans lokaler har används som värmestuga för kriminella, människohandlare och deras offer. Oskuldsfullt att inte se detta.  Kommer som förtroendevald i kyrkan att ta upp detta. Jag anser inte att vi skall ha härbärgen för s k EU-emigranter. Grundprincipen i Europa är att man har ett försörjningsansvar för vistelse i annat EU-land. Därför har man heller ingen rätt till socialbidrag i Sverige. Vi skall heller inte ha tiggeri i Sverige. Detta underlättar dessutom människohandel. Det är betecknande för Sverige hur politiker och företrädare för kyrkan gärna och med all rätt kritiserar människohandel i avlägsna länder. Men när problemen dyker upp på nära håll, då duckar man.


Utländska stöldligor åker på turné lika ofta som artister i juletid. Med den polisbrist som finns i vårt land är upptäcktsrisken låg och åker man dit är straffen är näst intill obefintliga. Därför är Sverige ett eldorado för utländska ligor. Skall vi ha det på detta sätt? Svaret är NEJ.


Gränskontrollerna fungerar heller inte. Har åkt tåg från Kastrup flera gånger utan kontroll.  Med det gigantiska skatterryck som vi har i vårt land. Och ändå klarar inte staten dess mest grundläggande uppgift. Trygghet och skydd för medborgarna.


Eloge till Radio Kronoberg som enkelt sammanfattat min åsikt om detta. Har inte kunnat se hur SmP vinklat detta! Därför ingen åsikt! Har dock för första gången på 13  månader skickat insändare till SmP i denna fråga. Får se om den kommer in? Två anledningar till att inte ha skrivit insändare på så lång tid. Det är inte jag som är ledare för politiken i Växjö längre. Det är Blågröna med Jon, Per, Cheryl, Nils och Anna. Det andra är att min sista insändare som kommunens högste politikse företrädare blev vägrad publicering av SmP. Tagg i hjärtat och ledsen för att mitt sista inlägg som kommunalråd vägrades publicering. Hade dessförinnan inte skrivit nåt på flera månader.
Är inte genuint stolt över detta inlägg.  Men det måste finnas någon sund motkraft i det politiskt korrekta Sverige av idag. Därför detta inlägg. Är dessutom medlem i Svensks kyrkan och betalar således kyrkoavgift. Vore glad om fler som tycker i denna fråga är medlemmar i Svenska Kyrkan och bidrar solidariskt till verksamheten. Eller hur? Alltid lätt att ha åsikter om hur andras pengar skall hanteras!
Blekinge 20171209
Bo Frank