fredag 15 september 2017

Revidering! Kryssa nr 11! PUBLIC SERVICE SOCIALIST

Tar det först. En sympatisk men lite ilsken person ringde mig och frågade varför jag står på en lista i valet utan att tala om varför! Helt rätt. Gör Pudel! Förklarar! Därför denna revidering först!


Jag ställer upp för att fullfölja uppdraget att helt befria kyrkan från staten och politiska partier. Lite paradoxalt, det medges. Men mitt parti har valt att partiet inte skall ställa upp. Men jag ställer upp för en nomineringsgrupp med borgerliga grundvärderingar. Idag är politiska partier/nomineringsgrupper med och styra och utser biskopar. Jag ställer upp som troende för att kyrkan skall befrias från politik. Kristet evangelium skall förkunnas. Kyrkan skall finnas nära människor, i människors vardag och vara en mötesplats. Min kyrka älskar och förlåter i större utsträckning än att döma. Min kyrka bejakar att man får älska den man vill. Men tar klart avstånd från totalitära religioner och totalitära politiska ideologier som gör anspråk på att styra samhället. Och jag gillar inte att vår kyrka är en del s k fredsrörelse som går i Putins ledband! Jag anser också att musiken är en oerhört viktig del av kyrkan.
Liksom att driva barn- och ungdomsarbete. Och förskolor och skolor. Våra barn hade förmånen att gå på Växjös bästa dagis/förskola - Ulriksbergskyrkan. Ett ekumeniskt projekt. Jag tycker mycket om våra sunda frikyrkor i Växjö. Underbara människor!Sa till Yngve Filipsson, f d rektor och Sveriges bästa regionpolitiker Lib, att detta är mitt bästa år sedan jag slutade trean på Katedral. Livslust, viss frihet och oanade möjligheter!
Har varit på studieresa med alliansen i Regionen.
Men först. Åkte till Jönköping igår. En fullsatt aula. Höll Beatlesföredrag. Två timmar!  Bl a f d ICA-giganten Egon Pelle i publiken. Bra lokal, bra ljud och bra bild. Glada och nöjda människor. Fick mitt standardarvode, en flaska riktig skumpa. Tar aldrig betalt. Gör inte som en del andra snikna politiker, bildar bolag och lagrar inkomster! ( Persson, Reinfeldt m fl - är i och för sig långt ifrån den kalibern)
Möte med alliansen. Studieresa till Jönköping. Härlig stämning. God middag på Stora Hotellet. Det är något visst med gamla Stadshotell.


Bra Liv idag! Trodde aldrig att jag skull rada positiva omdömen om Jönköping. Men de ligger hästlängder före oss i allt. Menar givetvis regionen - inte kommunen! Med lägre skatt. Mer kompetent politisk och administrativ ledning. Så enkelt är det. Hela deras primärvård ingår i Bra Liv! Så heter deras vårdcentraler som bedrivs i egen regi. De erkände att det fria vårdvalet var bra och triggade igång dem. I Jönköping kan man boka tid på nätet till sin vårdcentral. Inte hos oss. Man kan via app träffa läkare, chatta med mera! I realtid och omgående. Inte hos oss. De ligger långt före oss. I vårt län konstaterar sossar att inget går mer än att höja skatten till landets högsta nivå


Hemma. Fladdermöss har bättre skydd än uteliggare och medborgare. Kvinna antastad av män vid Växjösjön. Media beskriver inte de lämnade signalementen! Efter några dagar kommer detta att avskrivas med motiveringen,  brist på spaningsuppslag. Även om Växjöpolisen gör allt med de kan med de knapphändiga resurser de har. 


Kyrkoval på söndag. Inget emot om Du vill kryssa mig! Hade jag bott i Stockholm hade jag kanske proteströstat på sd eftersom Stockholms röda biskop, socialdemokrat, varnar för olika partier och driver socialistisk propaganda. Delar av kyrkan än knallröd. Dock inte lika illa som på 60-talet då allt för många svenska teologer åkte skytteltrafik till DDR och ansåg att Jesus var marxist. Till DDR åkte också namnkunniga svenska socialdemokratiska skolideologer! Det skall ändå lända vår biskop till heder att han inte ger direkta pekpinnar hur man skall rösta i lördagens SmP!


Bilder. Eva och Suzanne. Kd var ansvarig för denna alliansresa. Ingemar och Carina. Jönköpings värdegrund. En av mina favoritbilder med Beatles. Har denna bild som kudde, överkast, mugg och en hel del annat. Sveriges vackraste domkyrka. Både ute och inne. Och listan.


Trevlig helg!
PS Kommer hem! Min mexikanska sol sitter " på nätet" tittar på hur man firar nationaldagen i Mexico. Vi skall öppna en fin, gammal Tequila nu. De som säljs på systemets normalsortiment är inte
drickbara! DS


PS PS Rapport i kväll. Två inslag. Det första var en person som tänkte rösta i kyrkovalet för att han var emot sd. Det andra inslaget var en massa kommunister som var emot den svenska försvarsövningen Aurora som samtliga partier i riksdagen står bakom. Några hundra var emot. Gudrun Schyman, Sven Wolter och andra demokratikramare. Men Public Service står okritiskt till tjänst. Bör man inte i stället ifrågasätta detta när man ser vilka extrema org som ståt bakom. Och avslöja deras agenda.  Ringde Rapport Redaktionen och var arg. Till deras försvar, nån svarade men ville inte samtala efter som jag ansågs vara kategorisk. Se om inslaget och döm själva. Vill inte betala TV-licens till detta dravel! PS PS


Även Radio Kronoberg hade ett inslag om folk som var emot Aurora. Heder åt chefen Ulf M som snabbt svarade på mitt kritiska mejl. Håller faktiskt Radio Kronoberg rätt högt. Faktiskt.
Bo Frank
Växjö 20170915/16
.