tisdag 23 maj 2017

I krig!

Mot ett stort reseföretag. Har tid med sådant nu. Får se hur det utvecklar sig. Enligt min mening handlar det om åldersdiskriminering. Företaget svarar inte på mejl. Inga nyckelpersoner finns angivna på hemsidan. Inte ens kommunikationsavdelningen. Inga telefonnummer utöver 0771 nummer. Så jobbar företagen idag. Chefer och andra med för mycket betalt gömmer sig bakom kommunikationsdirektörer. Och staber. I kommunen tvärtom. Man frontar med de högst ansvariga. Företaget har inget på sin hemsida om äldre, funktionsnedsatta.
Lyckades hitta en frontperson genom att goggla i annat sammanhang. Personen i fråga ringde faktiskt upp. All heder. Efter normal arbetstid. Har gett underlag och får se vad det slutar. Tänker berätta om detta oavsett. Om det funkar eller ej.


På fotboll igår. Öster är som moderaterna. Bäst på plan, men det vill sig inte.


Idag på morgonen. Runt sjöarna. Vid lagunen en total soptipp. Efter ca 70 personer igår em. Såg dem. Här gäller det att hålla tungan rätt i munnen. Hög musik, vattenpipor och inga flaskor med alkohol.  Till kommunen. Vårdplanering med mamma kl 13.15. Kommunen
vill förmodligen inte kosta sig ett korttidsboende. Och kanske objektivt sett ett rimligt beslut. Det kommer i morgon.  Hemtjänst initialt. Bra bemötande på av 13. Och slapp prata politik med någon. Har under åren blivit " anfallen" av vårdpersonal som inte klarar sitt uppdrag att lämna politiken när man går in på jobbet! Om man är i vården som privatperson vill man inte behöva prata politik. Även kommunen uppträdde bra. Läkare har för och efternamn i vården. Lägre befattningar bara förnamn. Annat som skiljer är att läkare kan göra vad som helst utan reprimander. Media älskar och helgonförklarar läkare. Oavsett.  Sjuksystrar däremot får reprimander för ringa företeelser. Om skolsköterska sagt till en elev att hon inte tar emot denne därför att eleven inte pratar bra svenska!? Då hade till slut kommunalrådet fått stå till svars.


Gick med mamma runt båda sjöarna. Skit att inte pappa kunde fått leva några år till så jag kunnat ge honom mer tid...


Mycket att fixa i morgon.


Grillat ikväll. Och färska svenska jordgubbar. Med Mascarpone, mynta och en skvätt Sambuca.
Manchester. Överallt. Hemskt.


Trump reser. Tillhör dem som liksom andra i  min bekantskapskrets blir mer och mer propalestinsk för varje år. Israel bidrar genom sin arrogans inte till försoning. Nån amerikansk president borde ge Israel en knäpp på näsan!


Bo Frank
Växjö 20170523