fredag 12 augusti 2016

Karl-Oskar och Kristina - Sylvester Schlegel

Karl-Oskardagarna börjar idag. Trots att sossarna ville döpa om dem till Kristinadagarna. Fick en föredragning av vår utvecklingschef Anna Karlsson i veckan om alla evenemang som är återkommamde i kommunen och som nu skall styras upp lite bättre. Imponerande lista.  Slår alla jämförbara städer. Säger jag som gillar rankingar och tävlingar. Sedvanlig mingelfest på Statt i morgon. Skall bli kul att kanske få träffa Janne Schaffer. Enligt arrangörerna är det han som är kontakten till Electic Banana Band. Och alltid lika trevlig. Arrangörerna lär sig vilka som är trevliga. Några av våra s k folkkära artister är hemska och otrevliga. Och opålitiliga. Tivolit är inte min favorit, men drar in pengar till evenemangskostnaderna. Vill i framtiden ha tillbaka mer av Kristina och Karl-Oskar. Och än mer kultur. Skall på teater i kväll. Med hustru och mamma. Var hos mamma på god middag igår och spelade bondtolva. Mamma vann alla omgångar.

Skickade igår ett inlägg som kan ge eko till Dagens Samhälle. Om hur allt för många kommuner i landet är tjänstemannastyrda!

Läser i SmP om flyktingar som åter klagar på mat och boende i världens mest generösa land med de mest genrösa bidragen. Det är stötande att generositet belönas med demonstrationer. Var det bättre där man kom ifrån? 

Skulle kunna läsa i SmP om företagen i Lammhult som går som tåget. Och i detta sammanhang är det stötande att inte ansvariga för Folkets Hus en gång för alla kopplar in näringslivet för att få snurr på det hela.

Läser om hur man tror att miljarder går till företag i assistansbranschen som är rent kriminella.  Lyckas man inte styra upp detta så får väl kommunerna ta över denna verksamhet. Det finns ett pris också för valfriheten! Bara rättegångskostnaderna för dessa, ofta ligor med utländskt ursprung, drar hundratals miljoner i advokatkostnader. Och misstänkt bidragsfusk för studier i utlandet har ökat 500%. Finns det poliser som kan utreda detta?  Och fusk med sjukskrivningar och vabbdagar ökar. Så går det i ett samhälle där bidragen snart/redan är viktigare än lönen för att kunna försörja sig för den som är arbetsför.

Thorbjörn Fälldin. Det är väl nästan bara i Sverige att en man av folket på detta sätt kan bli statsminister. Och den sävlige Fälldin knäckte Palmes arrogans.

Tillbaka till fantastiska Växjö. Läste en krönika av Sylvetser Schlegel  härförleden som uppmärksammat mitt notoriska skryt om Växjö och Växjöborna. Ja, Växjöborna är fantastiska.

Trevlig helg!


F ö anser jag att präster bör vara glada över folk som vill viga sig i kyrkan oavsett om man går själv, blir förd av far eller mor. Se upp för genusextremismen. Det stora problemet som vänsterfeminister struntar i är att tusentals kvinnor i vårt land gifter sig mot sin vilja.Bo Frank
Växjö 20160812