tisdag 16 augusti 2016

Anders Bergstrand och Elin Wägner

Cyklade förbi Elin Wägner skolan igår på en eftermiddagstur runt i olika bostadsområden i Växjö. Trodde att mäklare Bergstrand tagit de stora byggnaderna i besittning. Snarlik logga med ett stort liggande E. I Arabyområdet påtalade flera personer behovet av rastgård för hundar. F ö deprimerande att se allt fler små, små flickor med svarta slöjor. Kommer aldrig att vänja mig vid det. Kul att se alla ungdomar på skejtparken på Spetsamossen. Glad över att så många människor stoppar mig spontant för en pratstund. Misstänker att Öppen kanal gör sitt för hög igenkänningsfaktor.

Så går fastighetsförsäljningen mot avslutning. Per Schöldberg och Catharina Winberg är ett samspelt radarpar. Det är ingen överdrift att säga att jag älskar vår blågröna femklöver.

Bra initiativ av femklövern i utbildningsnämnden att leta akademiker till att fylla vakanta lärartjänster. Sossarna klagar. De klagar på det mesta och ställer sig påfallande ofta vid sidan om det praktiska arbetet i kommunhuset. Deras eget förslag om 30 000 traineejobb har havererat i hela landet. Arbetslösheten har aldrig varit så hög som nu för utlandsfödda. Och när man påtalar detta säger de att man skuldbelägger de utlandsfödda. Danmark stramar åt bidragssystemen. Det borde vi göra också.

Trevligt att träffa m-gruppen efter sommaren på vårt möte i går kväll.

Idag? Förmöte blågröna inför arbertsutskott och kommunstyrelse. Lunchmöte. Tar emot ledningsgruppen för Svensk handel en stund i em tillsammans med Jenny B på Citysamverkan. Skall försöka ta en sväng runt sjöarna innan kvällspasset som ikväll är uppföljning/fortsättning på projektet Mot nya höjder, som initierats av vår landshövding som  håller hög fart  på upploppet.

Skandal i Jönköping. Inför totalt maskeringsförbud på alla offentliga platser och sätt ut rejäl påföljd. Detta problem kommer att öka i omfattning.

Nu har halva augusti gått. Snart är det jul.

Bo Frank
Växjö 20160816