söndag 26 juni 2016

Växjö brinner

Mordbrand är mordbrand. Mordbrand med politiska eller religiösa förtecken är än värre än när störda människor eller ungdomsligister vill sätta avtryck. Mejlade Växjös Imam vid 6 idag på morgonen och beklagade. Dumt att spekulera när man inte vet. Som SmP:s ledare i fredags.
Men helheten oroar. Och än mer orolig blir man med den rikspolischef som finns i landet. Senaste numret av Fokus bekräftar detta. Hur chefer inom polisen förnekar problem. Kommer alltid att återkomma till detta. Och har ännu inte fått upprättelse mer än av verkligheten. Kommunalråden slog larm om grov kriminalitet i Araby. Förnekelse av chefer inom polisen. Så kom den för rikspolischefen oönskade rapporten om 57 stadsdelar i Sverige som kokades ner till 15. Och Araby fanns med på kartan! Har dock stort förtroende för våra lokala poliser som gör vad de kan. Och som tar sitt jobb på allvar. Antalet poliser i Växjö har minskat de senaste 4 åren. Det började under alliansens styre och sossarna har fortsatt denna utveckling!!!
Idag. Kommunens hemtjänst måste ha dubbelbemanning för att åka på vissa adresser. Så också blåljusen. Och bevakningsföretag tar inte uppdrag på speciella gator.  Jag kommer från och med nu kräva att kommunen skall få anställa poliser eller att få ge pengar till staten för att vi skall få fler poliser!  Offentligt anställda vågar inte tala om för polisen vad man ser. Jag kan inte med bästa vilja i världen, som ytterst ansvarig i Växjö, säga att jag är säker på att myndigheterna - som ju ytterst skall garantera medborgarnas säkerhet - har allt under kontroll. Var och en kan ju dra sina slutsatser om varför det är som det är. Och oavsett vad man anser kan ingen vettig människa anse att allt är som det borde vara.
Jag hann knappt gå in i midsommarbubblan förrän den sprack. Fast midsommaraftonen var magisk. I ett tropiskt klimat. Med goda vänner.
Med mamma på god frukost på Teaterparken. Fin med krans i håret. Vi åkte till Evedal och där fanns rekordmånga människor. Från när och fjärran. Många utländska forskare från Linné. Fick uppskattning för mitt tal och hoppas på att få komma tillbaka nästa år.

Min mexikanska sol och jag drog till Bkekinge för ett snabbt besök lördag em till idag på em. 26 grader i havet i vår vik. Otäck global uppvärmning. Som Annika Lantz sa idag i Sommar. Det är ingen anonym uppvärming. Det är vi som lever här som orsakar uppvärmningen.


Bo Frank
Växjö 20160626