fredag 20 maj 2016

Bo Frank om mp i DN! Och om två arabiska kvinnor!

Bra möte på SKL igår. Hade bondtur som kom med Malmöplanet. Alla tidigare flygningar inställda. Lätt kaos på Bromma. Det är mycket slump just nu. Master, tåg som står och radar som inte funkar! Putin?
Ingen middag. Öl i baren och medhavd frukt. Besvarade mejl. Förutsåg eländet med hockyn och såg inte matchen.
Till Sverigemötet idag. När gör m en miljöcertifierad konferens? Med kravmärkt svensk mat? Först då får vi respekt! Och när slutar vi dissa mp? Som ju i grunden vill väl, vågar ha en vision även om inte exakt allt är genomförbart!? Blev glad. Gjorde en kanonpresentation av Växjös miljöarbete inför en fullsatt salong. Snabba moderaternas utvärdering kom en timme efter vi var klara och vårt seminarium fick 3,82 på en fyragradig skala. Jag fick lovord och många tycker att vi måste vässa vår miljöpolitik. I princip alla. Johan Hultberg gjorde bra i från sig. C Fjellner från EU-parlamentet var också med. Tre nivåer alltså. Fast allt händer ju i en kommun. Är Sveriges grönaste och snabbaste KSO. Det är ju sant. Och det tempot håller inte i längden.
Träffade Elisabeth Svantesson igen. Blir glad bara av det.
Drog hem. Nu signalfel i hela Danmark som spiller över på oss. Ren tur som kom med att tåg som gick, om än försenat. Men i Räppe tog det stopp en bra stund. Trasiga bommar!!

Till kommunen sen em. Fixade lite. Vi skulle åkt till Kalmar på univsersitetes årshögtid och fin middag. ÅKB får dela ut miljöpris i stället för mig! Det gör hon bra.

Ställde in detta. Lilla frun och jag inte på festhumör.  Hustrun åker till Mexico City i morgon för att träffa sin mor som ligger på instensiven. Och jag får hålla ställningarna på hemmaplan. Har också fått avboka en gemensam weekend i Turkiet om två veckor.

Handlade lite gott på Konsum på hemvägen. Stör mig på all biltrafik på gågatorna. Personer med dyra bilar utan inkomst. När orkar SmP göra inblick om detta? Den grova kriminaliteten i Växjö! Mindre riskfyllt och lättare att skriva om en skola som gjort allt för en elev men där någon verklighetsfrånvänd statlig tjänsteman anser motsatsen. Utan att hela ärendet kan återges! Som vanligt.  Kommunen får inte berätta allt och media kan av samma anledning skriva om allt men har per automatik tolkningsföreträde eftersom de sätter agendan! Jag betonar att detta är en generell anmärkning och inte ställningstagande i ett enskilt fall!Läser i bladet att vissa i Alvesta vill ha en helt ny sträckning av järnvägen mellan Växjö och Alvesta. Drömma går ju. Växjö planerar för dubbelspår på befintlig sträckning. Behöver jag säga mer.

Störtregn.

Dags att tända levande ljus. Fixar skaldjur och bubbel. De klara sig bra utan oss i Kalmar ikväll.Och vi har det egentligen mycket trevligare. Dessutom kan jag vara med från start på boastadsföreningens fixarhelg!

Har nog bidragit till att m omprövar synen på mp. Ur mitt hjärta. Se DN på nätet och kanske i papperstidningen i morgon! Och vad säger Anna Tenje i Ekot i morgon?


En sak jag glömt berätta som jag upplevt många gånger. När man kommer till flygtaxicentralen på Bromma får man uppleva nåt speciellt. Oftast två kvinnor med arabiskt ursprung som löser av varandra bakom disken.  De är otroliga personligheter. De kommenderar chaffisarna, behärskar många språk, kundvänliga och utstrålar ledarskap. Varje gång en chaffis kommer in och skall gå och hämta en kund, kommer ordern. Gå och gör ditt jobb och se glad ut! Vi kanske skulle rekrytera dem till rektorer eller chefer i kommunhuset. Sverige är svälltfött på tydligt ledarskap. Vi är så lagom, mjäkiga och skall vara alla till lags.  

Trevlig helg!

Bo Frank
Växjö 20160520