onsdag 27 april 2016

OBS!

Oberoende Beslutsamma Socialister.


Mycket i vissa media om Rysslands propagandakrig. Där man sprider förfalskade uppgifter, hittar på påståenden och liknande. Vår försvarsminister används som en person där man klistrar på falska uttalanden. Man storljuger på hemmaplan i media som kontrolleras av regeringen.  Putins folk drar sig inte för nåt. Därför skönt att man i denna omvälvande värld kan lita på OBS! Radioprogrammet i P1 som är en tummelplats för socialister av olika schatteringar. Och har så varit under flera decennier. I senaste - borde vara sista - upplagan av OBS torgförde en käck kulturmänniska tesen att vi borde riva alla statyer av kungar och Karl XII i synnerhet.  Skälet var att dessa statyer levandegör en rysskräck!!! Jo, ni hörde rätt! Svensk Public service när den är som bäst!


Möten hela måndagen. Bland annat med Östers nye ordf där vi meddelade hur vi såg på avtalet med dem och en del andra saker!  Avbrott för en intervju med en av SmP:s tuffaste journalister. Har umgåtts med lokala media i snart 45 år. Man känner ganska snabbt av vilka politiska sympatier olika journalister har. De skickligaste och de flesta gör ett bra jobb oavsett.  Sen finns det några stycken som när man samtalar med dem känner sig indragen i en debatt med en  meningsmotståndare. Som känner ett kall att driva sina värderingar under förevändning att man företräder "folket".


Sen middag med lilla frun.


Morgonmöte m. Till Statt för att välkomna en nationell konferens om byggande. Lunchmöte. Till Almi. Åter till konferensen och pratade en stund. M-möte! Hemma sent.


Idag. Jobbet.  Till Konserthuset och pratade på en nationell miljömålskonferens. Till regionfullmäktige. Otrevlig stämning. Enda gången någonsin på alla dessa år jag går till ett möte och känner lite av obehag. Fullmäktiges ordförande lät mig vänta i tre timmar innan jag fick gå in på min plats. S i regionen får fyrkantiga legoklossar att framstå som runda! Idag har reg styrelsens ordf kallat länets k-råd till möte. Undrar just hur det skall gå till och när det skall börja? Omöjligt att säga när denna dagens sammanträde är slut!


En smidig och generös ordförande i regionen skulle inte förlora votering efter votering.....


Och nu omrösning där det är hela havet stormar både hos de rödgröna och inom s!


Reg fullmäktige har nu pågått i 12 timmar snart. Och den s k majoriteten har förlorat alla omröstningar. Och regerar med alliansens budget.


Bo Frank


Växjö 20160427