tisdag 8 mars 2016

På väg - denne Oliver

Glad som en lärka på väg till jobbet i går morse. Allt ljusare. Först in i korridoren. Eget arbete i lugn och ro innan huset började fyllas med folk. Inre beredningsarbete som alla måndagar. Positiva saker och akuta bekymmer. Som vanligt. Lunch på de Lux. Alltid bra. På eftermiddagen möte med kommunens internationella grupp som koordinerar besök till kommunen och vem som åker var på olika internationella aktiviteter. Så Brottsförebyggande råd. Möte kommun och polis. Ganska sekreta möten där protokollen inte ger mycket vägledning om vad som avhandlas mer än möjligen rubriker. Gott samarbete med polisen. Kanske på sitt sätt bättre än någonsin.
Till teatern. Igen. Diverse välbesöka moderata årsmöten på Regionteatern. Fin traditon hos ett parti som förhoppningsvis är ett bärande kulturparti. Alla har dock inte denna insikt i vare sig de gamla eller nya moderaterna. Ingemar Svalander var som vanligt en stämningshöjande ciceron för kvällens övningar. Bra underhållning i jazzens tecken och god mat och gott vin från Villa Vik. Min pigga mamma kom direkt från bridgespel och var med oss. Sneglade på att tiden skulle stanna så att Tingsryd kunde vinna. Och så blev det.

Tisdag. M-grupp, blågrön grupp och så arbetsuskott. På förslag från blågröna gav arbetsutskottet kommunchefen två uppdrag som inte var med på ärendelistan. För det första att ta fram ett underlag för en framställning till regeringen om att en eller flera myndigheter skall förläggas till Växjö. Och för det andra att ta fram ett nytt program för s k Technical visits.

Blev idag också överraskande uppringd av en solcialdemokratisk minister som vill lyssna av en fråga. En minister som jag sedan tidigare gillar som jag anser göra ett bra jobb i regeringen.

Diverse besök i eftermiddag.

På väg till Stockholm för diverse möten. Skall bl a tala på samma konferens och sitta i samma panel som miljöministern i morgon. Vi har också en god relation. Man kan inte vara en bra företrädare för en kommun om man inte i huvudsak har goda personliga relationer till nyckelspelare. Lite märkligt att dock känna att nyckelspelare ständigt byts ut på olika nivåer och det " är bara jag kvar". Det talar också för att ens bäst före datum håller på att gå ut. Dock,  vissa viner och ostar vinner på lagring.

Lite orolig för att inte Paul McCartneys hemsida uppdaterats med nyheter på en vecka.


PS Nytt utspel av Oliver idag. Han är är unik alla tider i Sverige i sin åldergrupp i kombinationen av tidigt stort ansvar, kunnande och kreativitet. Sannolikt Sveriges vassaste "social" -ordförande. DS
Växjö 20160308

Bo Frank