söndag 13 december 2015

Guldkant på tillvaron tillsammans med några av Växjös främsta artister- Dags för ny pudel!

Ännu en gång. Är stolt och tacksam att få ha det jobb jag har.

Hade rört till det. Trodde jag hade ett telefonstyrelsemöte i fredags em.  Men Monica Sandberg, kommunens mest effektive medarbetare, tog det med milt överseende. Hade bett MS att hjälpa till att koppla upp mig.

Gick hem redan vid halv fyra, men har lika fullt gjort 70 timmar på fem dagar!

Fredag kväll. Kommunledningens sedvanliga julavslutning med Musica Vitae och inbjudna gäster. Först på Utvandrarnas hus. Fullsatt. Orkestern i bästa form. Förstärkt med Cathrine Westling och solister. Kanske är MV det bästa vi har i Växjö. Underbara och begåvade musiker som har brett musikkunnande. Vi hade med oss våra kinesika vänstudenter.

Juldonade hemma. Jobb. Med moderaterna på stan. Serverade glögg och pratade med folk. Några av mina 1,5% dök upp idag. Stollar! Annars bra. Gillar alla förtroende och ryggdunk man får av vanligt folk. Men ovanligt/vanligt folk  som har bilar i miljonklassen har svårt att parkera om det inte är gratis.

Handlade. Inte sånt man gillar.

Till Nottebäcks kyrka på en underbar julkonsert. Hämtade upp goda vänner på vägen. Nöjd med min miljöbil. Fortsatte norrut till andra vänner. Älggryta och annat gott. Glad för alla vänner i den riktiga verkligheten. Dock inga viner. Var den som körde. Hemma efter midnatt. Stök med ungdomar i en nyinflyttad lägenhet. Får se hur det utvecklas. Har nolltolerans mot stök. Det finns mycket stök i Växjö just nu. En avvägning hela tiden om vad man får berätta om det man vet och om de förtroenden man får. Berättar inte allt. Folk skulle blir för upprörda!

Idag/söndag. Promenad, en timme på jobbet. Brunch hos mamma, en sväng till julmarknaden på Bergkvara och Beatleskväll/middag hos oss för några vänstudenter från USA. Underbart att få bry sig om andra ungdomar när våra vuxna barn är utflugna.

Vi närde en naiv tanker för ett par år sedan att vara vänfamilj för några s k ensamkommande.

En "liten, liten " chef i kommunen undrade om det skulle bli nåt politiskt jippo av det hela. Och var vi var ute efter.  Och andra avrådde oss för att råka ut för negativa rubruker om nån klagade. Det tar musten ur en att vilja göra nåt bra och bli misstänkligjord. Men att vara vänfamilj till utländska studenter, som vi sysslat med i många år, verkar ofarligt!  Än så länge!

Gläds över klimatavtalet. Ser dessvärre inga moderata kommentater. Detta verkar vara en ickefråga för ett parti som nu pudlar i flyktingfrågan. Dags att pudla i klimatfrågan!!

Bo Frank

Växjö 20151212/13