onsdag 11 november 2015

Träffade Solen igen - PS S gör inte halvsväng utan helsväng! S är ute i räkningen...

Växjö, Alvesta, Mjölby, Hallsberg, till Karlstad på SKL kongress. Hade arbetsutskott innan jag åkte. Missade gruppmötet. Men kom direkt till middagen som var ganska OK. På Mariebergsskogen. Hade sällskap med en trevlig statsvetare från Litauen/Växjö som jobbar på universitetet i Karlstad. Och som veckopendlar.
Drog tidigt från middagen för att göra klart att mejl och gå in i en nygammal Agatha Christie.

I tid till kongressen. Väldigt politiskt korrekt. I all regi. Och det går inte att hitta en artist idag som inte är väldigt välkomnande. Magdalena Andersson blek. Inga besked. Bra att ta emot flyktingar för tillväxten enligt MA! Men varför då strama upp?

Bara en strimma av hopp. Att hon liksom andra upptäckt att jurister är vårt nya frälse. Och att politik har blivit juridik. Hon har helt rätt. ¨

Väldigt trevligt att träffa folk från andra partier, goda vänner och många man gillar. Börjar tillhöra de äldres skara. Men ifrågasätter mer än de flesta yngre. Satt med vår gamle partisekreterare Johnny Magnusson igår. Som äntligen, på gamla dar, får leda en majoritet.

Smet en extra timme, i vanlig ordning på kongresser, på lunchen idag. Ett fint antikvariat vid älven som var stängt när jag var här för en månad sedan. Köpte en Stolpe, Järnbröderna och en Dostojevskji, Rolettspelaren. Hade båda i många ex. Men favoritböcker som jag gärna ger bort. Var så på Hemmakväll och köpte ytterligare två boxar av Änglagårdsfilmerna. Bra gebortpresenter till "utlänningar". Karlstad är fint. Gick förbi Solen och hälsade på henne. Karlstad känns rätt mycket större än Växjö.

Mellan skål och vägg. Kollegor från alla partiet är oroliga för flyktingbomben men vågar inte ta detta med sina partiledningar. Vi gå mot en kollaps inom många områden. Samtidigt måste politiker varsamt behandla människor i kris och nöd. De allra värst utsatta kommer inte hit.


Sd sa idag att det är cyniskt att minska biståndsbudgeten, där utväxlingen kanske är 100 ggr större, för att ta pengar till vårt flyktingmottagande i Sverige. Vore rätt intressant att höra hur oberoende forskare ser på detta. Fö övrigt. Bara att konstatera. Hade Sverige dragit åt svångremmen tidigare hade vi skapat mindre kaos både i Sverige och Europa. Har alla andra länder fel?

De har bättre skolresultat med färre resurser. Många länder med högre medellivslängd. Men Sverige har dock, efter åtta år med alliansen världens högsta sysselsättningsfrekvens. Men nu ökar fusket med vabbdagar och sjukskrivningarna ökar med sossarna. Sossar gillar bidrag. Och tar inte i mot fuskare!

Avundas inte Magdalena Andersson. En bekymrad minister som hjälpligt försökte hålla modet uppe och det märktes att hon inte riktigt trodde på vad hon själv sa.

Dock. Ansvar är ansvar. Problem skall lösas. Alla som kommer till Växjö skall få så bra förutsättningar som vi kan ge. Fler kommer. Anna Tenje har idag gått ut med en bra sak. Men visst, Sverige måste som land strama åt.

Till alla som läser detta. Hjälp till i det lilla. Alla kan göra nåt. Man kan faktiskt tala om att Sverige inte kan föra en extrem flyktingpolitik som drar människor i gummibåtar över medelhavet, samtidigt som alla andra stramar åt. Men hjälp till i vår kommun. Som frivillig på olika sätt. Mentor, Röda Korset mm.

Allt är inte svart eller vitt. Bara i Ebony and Ivory. Kolla den låten på nätet!

 End in the end!


 "The love you take is equal to the love you make"

Lennon/McCartney


PS Som jag förutspått före alla andra har regeringen ikväll kommit med nya besked. Har bloggat om detta länge.  Sa detta på en middag med sossar i Karlstad ikväll. Innan beskedet kom. De sa att jag hade fel i sak. Och var fel ute. Efter beskedet. Klacken i backen, försvarde regeringen. Vårt lands kanske största svaghet är alla politiker som stängt ner sin egen hjärna och bara säger det partiledningarna säger. Ogillar medlöpare. DSBo Frank
Karlstad 20151111
.