måndag 2 november 2015

Har våra grannländer fel?

Bra början på veckan. Många goda möten. Mp gav mig några välförtjänta råd efter ett av mötena. Träff med arbetsförmedlingen. Stadsplanering och mycket annat. Moderat månadsmöte.

Hem till Aktuellt. Dystert. Deprimerande. Kanske sant.

1. Dödsskjutniningarna i Sverige extremt mycket högre än i nordiska grannländer. Vad sa polisen? Att antalet utanförskapsområden är högt i Sverige! Men nästa fråga ställdes aldrig. Varför?

2. Regeringen vill analysera konsekvenserna av att biståndsbudgeten används till vårt gigantiska flyktingmottagande. Och av en ren händelse var varken Magdalena Andersson eller biståndsministern tillgängliga för kommentater. I stället hade man raggat upp en borgerlig ledarskribent som försvarade regeringen och Diakonisas företrädare. Den sistnämnde använder biståndspengar för att köpa tjänster av PR-byråer för att försvara biståndspengar, enligt motdebattören.

I Agenda i söndags vägrade regeringen  ställa upp för att svara på frågor om åldersbestämning av s k ensamkommande flyktingbarn. Dessa kostar nu 28 miljarder om året, snart halva migrationsbudgeten. Det är väl rimligt att säkerställa åldern. I våra grannländer avslöjas ett omfattande fusk. I Norge avslöjades att 34% inte hade rätt ålder. I stället för regeringen fick moderaten Hanif Bali försvara en skärpt kontroll. Ingen kan säga att Bali inte behärskar ämnet. HB, moderat riksdagsman, är själv s k ensamkommande flyktingbarn!

Löfvén har idag de sämsta opinionssiffror någonsin för en svensk statsminister.

Människor som ser Aktuellt idag. Medges att det är den av mig ofta benämnda Statstelevisionen. Men som ibland skildrar verkligheten som den ter sig.
Inga partier. Och då säger jag inga. Inklusive sd. Har trovärdiga svar på hur vi skall upprätthålla en anständig flyktingpolitik, minska antalet grova brott och samtidigt klara av klara en ekonomi i balans.

Jag har det inte heller. Det enda jag vet säkert. Och där en majoritet av medborgarna tycker som jag. Vi kan inte fortsätta som vi gör idag. Har Danmark, Norge och Finland fel? Oavsett politiskt styre i dessa länder!Bo Frank
Växjö 20151102