fredag 26 juni 2015

Möte med Migrationsverket

Promenarade före och efter min medverkan på radion. PB ställde lagom kluriga frågor för att passa in i stuket på ett morgonprogram som skall vara allvar och lite lättsamt.

Genomgång av Almedalen. Det kommer fortfarande inbjudningar. Lite ofint att bjuda så sent. Som att man inte får fullt/står med på reservlista! Kommunen har ett antal proffs på vår info. Gläds åt extremt duktiga medarbetare i min närhet varje dag. Sveriges mest öppna kommun. Kommunalrådskorridoren fikarum för sommarjobbare. Kan bara hända i Växjö. På gott och ont. Mest på gott. Vill ha en privat sfär ibland.

Överläggning med polisen om höstens brottsförebyggande arbete. Info kommer från polisen i augusti.
Telefonsamtal från en medarbetare till GD på Migrationsverket. Inget bra samtal. Om mitt brev. GD kan säkert vara bra, men har mig veterligen ingen bakgrund av öppenhet och kommunikation.

Däremot bra möte, med två lokala/regionala chefer. Bra och ärligt möte. Diskutarade gemensamma infoinsatser. Cheferna i länet kan få veta att en buss med flyktingar är på väg till Buta Palace med någon timmes varsel. Har vi reglerad invandring? Och Växjö tycks vara enda staden i landet med flyktingförläggning mitt i stan. Ingen kunde svara på hur länge detta hotell  kommer att vara flyktingförläggning.  Om jag tvingas spekulera, så är det för lång tid. Och som alla vet har jag inte jublat över detta. Men nu får vi gilla läget. På mötet tre k-råd, kommunchef och tf Arbete&Välfärd. Bad dem att se till så att vi inte får ytterligare förläggningar och absolut inte inte i norra kommundelen. Upplevde att de hade förståelse för kommunen och att vi försökte visa förståelse att de inte kan påverka något alls. Inte på denna nivån. Desto mer anmärkingsvärt är den totala nonchalansen från den centrala nivån. 

Avtackade vår landsbygssamordnare och hedersmannen Hans Ohlsson. En trevlig och uppskattad medarbetare som alla gillar.

Till Vikensved. Upphämtad av Catharina Winberg som höll ett bra tal. Vi var inbudna till taklagsfest för Villa Circutis. Bra reportage i Växjöbladet idag. Lokalbladet var där och hela byn! Ett hus som kommer att sätta Växjö och Sverige på världskartan. Simone Kreutzer med familj bygger huset. Gå in på circuitus.se

Höll också tal och lovade Simone, att detta hus kan vara en del av vårt program på Almedalen nästa år. Om de så önskar.

Kan man ha mer stimulerande jobb än vad jag har? Får uppskattande ord nästan över allt. Utom från en och annan statlig myndighet som inte förstår att lokala politker både skall ha helikopterperspektiv men också tjäna sina medborgare.

Nu svara på mejl och stryka lite. Äta på uteplatsen ikväll? Lilla frun bestämmer som vanligt!!

PS Är det nu också så att moderaterna svikit de små demokratierna/svensk krigsmaterialindustri!??
När Lars Ohly är nästan nöjd i TV, då är Sverige illa ute. Är det bara skrupelfria fransoser, USA och skurkstater som Kina och Ryssland som skall kunna tillverka och sälja vapen? Sverige kan ju inte leva på ökade kostnader för migration! DS


Bo Frank
Växjö 20150626