tisdag 26 maj 2015

Utslagen! Sensasionell nyhet!

Söndagen var i moll. Hörde ett radioprogram om Yara i P1. Dock trevligt att träffa gamla kompisar på Väster och spela poker! Har vi hållit på i 25 år? Kanske inte!?

Ett tandläkarbesök idag ledde vidare till tandoperation. Vet inte när jag senast ställde in nåt.  Blir väl svullen som en ballong i morgon. Men räknar med att försöka gå på divere piller. Har i alla fall skött mejlen idag, som alla dagar. Och scannat nyheter. Bedrövligt att höra hur ensamkommande flyktingbarn hamnar på s k HVB-hem med missbukare och psykiskt sjuka!

Genom det enormt stora trycket håller systemet på att kollapsa. Förra torsdagen regogjorde en tjänsteman på SKL för det stora trycket mot kommunerna, varpå han blev näpst av Lena Micko, nyvald ordf för SKL, som ville att man skulle säga den stora tillgången, i stället!!
Dagens stora nyhet. Ylva Johansson säger att regeringens arbetslöshetsmål kommer att haverera p g a den stora invandringen. Då inställer sig två frågor. När regeringsförklaringen skrevs var prognoserna för flyktingmottagande högre än idag! Vad händer egentligen? Det andra. Ylva Johansson och andra har ju alltid pratat om att Sverige behöver ett högt mottagande för att trygga välfärden, arbetskraftsbrist och liknanade. Vad är då problemet. Verkligheten har hunnit fatt moderaterna och kd efter åtta år i regering. Nu börjar verkligheten komma ifatt regeringen. Redan efter ett halvår.

Skall nu sitta i halvdvala och höra bokcirkeln i P1 och lyssna på när klokt folk pratar om Idioten. Hustrun gör omelett. Få se om det går att få ner nåt. Annars gör det inget. För stor mage. Bedövningen börjar släppa. Och då kommer den där jäkla värken. Förväntar mig en sömnlös natt. Får väl ta fram Idioten och börja läsa till boken faller. Fast de allra flesta människor på jorden har det värre! Skulle vara glada över några dagars värk och så tillbaka till ett bra liv.

Växjö 20150525

Bo Frank